Laadukas ravintola ja korkea hinta eivät välttämättä takaa sitä, että jokainen annos listalla on erinomainen makunautinto. Huippukokin mukaan ainakin kolmea ruokaa kannattaa aina välttää ravintolassa.
Institute of Culinary Educationin kulinarisen tutkimuksen johtaja, kokki ja ruokakirjailija James Briscione kertoo, että ravintolassa pitäisi aina pysyä kaukana "hienoista" hampurilaisista, läpikypsäksi paistetusta lihasta ja kaikesta, missä on tryffeliöljyä. Kokin mukaan nämä ruoat ovat nimittäin täyttä rahanhukkaa.
Miksi? Jos kokki kasaa hampurilaisen sisään kalliita aineksia, kuten luksusjuustoja tai tryffelilastuja, hän yrittää Briscionen mukaan vain viedä rahasi. Burgerista ei koskaan pitäisi joutua maksamaan yli kahtakymmentä euroa.
Asiantuntijan mukaan parhaat burgerit syntyvät nimittäin edullisemmista, rasvaisista ruhonosista, kuten lavasta, kyljistä tai muista vastaavista. On siis rahanhukkaa, jos kokki jauhaa hienon pihvilihan burgerin väliin ja laskuttaa siitä asiakasta.

