Mainos

Huippukokki väittää: Näitä ruokia ei koskaan kannata tilata ravintolassa

Laadukas ravintola ja korkea hinta eivät välttämättä takaa sitä, että jokainen annos listalla on erinomainen makunautinto. Huippukokin mukaan ainakin kolmea ruokaa kannattaa aina välttää ravintolassa.

Institute of Culinary Educationin kulinarisen tutkimuksen johtaja, kokki ja ruokakirjailija James Briscione kertoo, että ravintolassa pitäisi aina pysyä kaukana "hienoista" hampurilaisista, läpikypsäksi paistetusta lihasta ja kaikesta, missä on tryffeliöljyä. Kokin mukaan nämä ruoat ovat nimittäin täyttä rahanhukkaa.

Miksi? Jos kokki kasaa hampurilaisen sisään kalliita aineksia, kuten luksusjuustoja tai tryffelilastuja, hän yrittää Briscionen mukaan vain viedä rahasi. Burgerista ei koskaan pitäisi joutua maksamaan yli kahtakymmentä euroa.

Asiantuntijan mukaan parhaat burgerit syntyvät nimittäin edullisemmista, rasvaisista ruhonosista, kuten lavasta, kyljistä tai muista vastaavista. On siis rahanhukkaa, jos kokki jauhaa hienon pihvilihan burgerin väliin ja laskuttaa siitä asiakasta. 

Vaikka hampurilainen näyttää herkulliselta, voi sen tilaaminen ravintolassa olla täyttä rahanhukkaa, kertoo huippukokki.

Vaikka kaikki eivät pidäkään puoliraa’asta lihasta, ei sitä kannata Briscionen mukaan tilata. Läpikypsäksi paistettu liha voi olla nimittäin huonompilaatuista. Ellet ole ikäihminen tai raskaana, kokki ei suhtaudu toiveeseesi läpikypsästä lihasta yhtä hyvin eikä kiinnitä yhtä paljon huomiota annoksen valmistamiseen.

Tryffeliöljyä sisältäviä ruokia ei taas kannata Briscionen mukaan koskaan tilata, sillä usein ravintolan kokki vain valelee ruoan "20 sentin" arvoisella tryffeliöljyn makuisella jäljitelmällä. Silti ruoalle kertyy hintaa kunnolla.

Lähde: Daily Mail

***

Kokeile kotona tätä herkullista burgeri-reseptiä!


Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja