Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Huippukokki väittää: Näitä ruokia ei koskaan kannata tilata ravintolassa

Hienossa ravintolassa kannattaa huippukokin mukaan vältellä ainakin burgereita, läpikypsää lihaa ja tryffeliöljyä.
Hienossa ravintolassa kannattaa huippukokin mukaan vältellä ainakin burgereita, läpikypsää lihaa ja tryffeliöljyä.Shutterstock
Julkaistu 21.11.2017 17:30

Petra Sundell

petra.sundell@mtv.fi

Laadukas ravintola ja korkea hinta eivät välttämättä takaa sitä, että jokainen annos listalla on erinomainen makunautinto. Huippukokin mukaan ainakin kolmea ruokaa kannattaa aina välttää ravintolassa.

Institute of Culinary Educationin kulinarisen tutkimuksen johtaja, kokki ja ruokakirjailija James Briscione kertoo, että ravintolassa pitäisi aina pysyä kaukana "hienoista" hampurilaisista, läpikypsäksi paistetusta lihasta ja kaikesta, missä on tryffeliöljyä. Kokin mukaan nämä ruoat ovat nimittäin täyttä rahanhukkaa.

Miksi? Jos kokki kasaa hampurilaisen sisään kalliita aineksia, kuten luksusjuustoja tai tryffelilastuja, hän yrittää Briscionen mukaan vain viedä rahasi. Burgerista ei koskaan pitäisi joutua maksamaan yli kahtakymmentä euroa.

Asiantuntijan mukaan parhaat burgerit syntyvät nimittäin edullisemmista, rasvaisista ruhonosista, kuten lavasta, kyljistä tai muista vastaavista. On siis rahanhukkaa, jos kokki jauhaa hienon pihvilihan burgerin väliin ja laskuttaa siitä asiakasta. 

Vaikka hampurilainen näyttää herkulliselta, voi sen tilaaminen ravintolassa olla täyttä rahanhukkaa, kertoo huippukokki.

gourmet burger
Shutterstock

Vaikka kaikki eivät pidäkään puoliraa’asta lihasta, ei sitä kannata Briscionen mukaan tilata. Läpikypsäksi paistettu liha voi olla nimittäin huonompilaatuista. Ellet ole ikäihminen tai raskaana, kokki ei suhtaudu toiveeseesi läpikypsästä lihasta yhtä hyvin eikä kiinnitä yhtä paljon huomiota annoksen valmistamiseen.

Tryffeliöljyä sisältäviä ruokia ei taas kannata Briscionen mukaan koskaan tilata, sillä usein ravintolan kokki vain valelee ruoan "20 sentin" arvoisella tryffeliöljyn makuisella jäljitelmällä. Silti ruoalle kertyy hintaa kunnolla.

Lähde: Daily Mail

***

Kokeile kotona tätä herkullista burgeri-reseptiä!

1:30Bataattiburgeri

Lisää aiheesta:

Michelin-ravintolalle murska-arvio: "Pöyristyttävästä" kokemuksesta viraalihitti – vielä hämmentävämpi on ravintolan vastineKokit paljastavat, mitä pasta-annoksia ei todellakaan kannata tilata ravintolassa: "Tehdään usein ennakkoon ja lämmitetään uudelleen"Gordon Ramsay paljastaa salaisuuden ravintoloiden keittiöistä: Tämä vinkki nostaa kotitekoisen hampurilaisen aivan uudelle tasolleNäitä asioita ravintolat eivät halua asiakkaansa tietävänTarjoilijat ja kokit varoittavat: Älä tilaa näitä ruokia ravintolassa – "Se on tehty edellisen päivän jämistä"Kokit paljastavat: Ruoat, joita he eivät koskaan tilaisi ravintolassa itse
RavintolatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 19.11.10:12
    Ruoka

    Eroon sunnuntailisästä? Ravintola-alan kovin kipukohta puhuttaa – työntekijöillä silti huippufiilis

  • 8.11.17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 6.11.16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • 2.11.10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • 1.11.17:43
    Ruoka

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat