Kokit paljastavat: Ruoat, joita he eivät koskaan tilaisi ravintolassa itse

kokki ravintola ruoka-annos
Shutterstock

Kanadalaiset huippukokit kertoivat omat inhokkinsa ravintoloiden ruokatarjonnasta. 

Matti Meikäläisetkin katsastavat ravintola-arviot nykyään etukäteen netistä ja varaavat sujuvasti illallispöydän trendikkäimmästä ravintolasta. Ulkona voidaan syödä keskellä viikkoakin, eikä aina tarvitse erityistä syytä herkutella valmiiden patojen äärellä.

Mutta mitä tekevät ne työkseen noissa kuumissa keittiöissä pakertavat huippukokit, kun he haluavat nauttia jonkun toisen tekemää ruokaa? CTVNews haastatteli kanadalaisia huippukokkeja ja kysyi, mitä he eivät koskaan ravintolassa asiakkaana ollessaan tilaisi. Olisitko arvannut, mitä listalle nousee?

Leipä

Torontossa kokkina työskentelevä italialaiskokki Massimo Bruno pitää näppinsä erossa ravintoloiden tarjoamista leipäkoreista.

– En halua täyttää vatsaani leivällä, jota voin helposti syödä kotonakin, Bruno kertoo.

Leipäkorin antimista kieltäytyy myös Sebouh Yacoubian, joka myöntää armenialaisessa ruokakulttuurissa leivän kuuluvan aterian seuraksi. Ravintoloissa käydessään Yacoubian kuitenkin jättää leipäkorit rauhaan, sillä hän epäilee useissa paikoissa syömättä jääneiden leipien kiertävän asiakkaalta toiselle.

Muualta tulevat jälkiruoat

Jälkiruoassa ei itsessään ole mitään vikaa, mutta ranskalaisen keittiöopin saanut Craig Wong suosittelee aina kysymään, ovatko jälkiruoat talossa tehtyjä vai muualta tilattuja.

– Jos jälkiruoat tehdään muualla, asiakasta potkitaan kahdesta suunnasta. Valmistaja käyttää halvimpia raaka-aineita, ja samalla ravintoloitsija yrittää saada parhaan hinnan massatuotetusta tuotteesta, Wong selittää.

Mies sanoo, ettei leivonnaiskokin palkkaaminen ole välttämätöntä, mutta jokaisen ravintolan kannattaisi mieluummin tarjota yksi itsetehty jälkiruoka listallaan, kuin kymmeniä muualta tilattuja.

Simpukat

Anthony Bourdainin torontolaisessa ravintolassa keittiötä johtava Scott Vivian pysyy erossa simpukoista, koska vuosien varrella mies on törmännyt liian usein huonoihin yksilöihin.

– Ravintoloiden on mahdotonta karsia isoista eristä kaikkkia huonoja pois, mutta asiakkaalle riittää, kun laittaa yhdenkin huonon suuhunsa.

Konstaileva menu

Monta sivua pitkä ruokalista, joka on täytetty mitä eriskummallisemmilla annoskokonaisuuksilla ei houkuttele Brunoa eikä Wongia, joiden mielestä lturhan monta raaka-ainetta sisältävät annokset kielivät liikayrittämisestä.

Kokkina työskentelevä Christie Peters puolestaan ei koskaan tilaa mereneläviä pihviravintolassa. Myös Bruno suosittelee luottamaan ravintoloiden klassikkoannoksiin.

Siirapeilla makeutetut cocktailit

Torontolaisessa bistrossa työskentelevä Jacob Whaton-Shukster muistuttaa tuoreiden raaka-aineiden tärkeydestä myös drinkeissä. Mies itse pyrkii välttelemään sokerisiirappia ja hanasta valutettavia limua.

– Hyvä baarimikko käyttää tuoreita raaka-aineita, myös hedelmiä, Whaton-Shukster vinkkaa.

– Jos paikka näyttää siltä, että sieltä ei saa kunnon negronia, älä tilaa sellaista.

Lähde: CTV News

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja