Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kokit paljastavat: Ruoat, joita he eivät koskaan tilaisi ravintolassa itse

Shutterstock
Julkaistu 06.06.2017 20:02

MTV LIFESTYLE

Kanadalaiset huippukokit kertoivat omat inhokkinsa ravintoloiden ruokatarjonnasta. 

Matti Meikäläisetkin katsastavat ravintola-arviot nykyään etukäteen netistä ja varaavat sujuvasti illallispöydän trendikkäimmästä ravintolasta. Ulkona voidaan syödä keskellä viikkoakin, eikä aina tarvitse erityistä syytä herkutella valmiiden patojen äärellä.

Mutta mitä tekevät ne työkseen noissa kuumissa keittiöissä pakertavat huippukokit, kun he haluavat nauttia jonkun toisen tekemää ruokaa? CTVNews haastatteli kanadalaisia huippukokkeja ja kysyi, mitä he eivät koskaan ravintolassa asiakkaana ollessaan tilaisi. Olisitko arvannut, mitä listalle nousee?

Leipä

Torontossa kokkina työskentelevä italialaiskokki Massimo Bruno pitää näppinsä erossa ravintoloiden tarjoamista leipäkoreista.

– En halua täyttää vatsaani leivällä, jota voin helposti syödä kotonakin, Bruno kertoo.

Leipäkorin antimista kieltäytyy myös Sebouh Yacoubian, joka myöntää armenialaisessa ruokakulttuurissa leivän kuuluvan aterian seuraksi. Ravintoloissa käydessään Yacoubian kuitenkin jättää leipäkorit rauhaan, sillä hän epäilee useissa paikoissa syömättä jääneiden leipien kiertävän asiakkaalta toiselle.

Muualta tulevat jälkiruoat

Jälkiruoassa ei itsessään ole mitään vikaa, mutta ranskalaisen keittiöopin saanut Craig Wong suosittelee aina kysymään, ovatko jälkiruoat talossa tehtyjä vai muualta tilattuja.

– Jos jälkiruoat tehdään muualla, asiakasta potkitaan kahdesta suunnasta. Valmistaja käyttää halvimpia raaka-aineita, ja samalla ravintoloitsija yrittää saada parhaan hinnan massatuotetusta tuotteesta, Wong selittää.

Mies sanoo, ettei leivonnaiskokin palkkaaminen ole välttämätöntä, mutta jokaisen ravintolan kannattaisi mieluummin tarjota yksi itsetehty jälkiruoka listallaan, kuin kymmeniä muualta tilattuja.

Simpukat

Anthony Bourdainin torontolaisessa ravintolassa keittiötä johtava Scott Vivian pysyy erossa simpukoista, koska vuosien varrella mies on törmännyt liian usein huonoihin yksilöihin.

– Ravintoloiden on mahdotonta karsia isoista eristä kaikkkia huonoja pois, mutta asiakkaalle riittää, kun laittaa yhdenkin huonon suuhunsa.

Konstaileva menu

Monta sivua pitkä ruokalista, joka on täytetty mitä eriskummallisemmilla annoskokonaisuuksilla ei houkuttele Brunoa eikä Wongia, joiden mielestä lturhan monta raaka-ainetta sisältävät annokset kielivät liikayrittämisestä.

Kokkina työskentelevä Christie Peters puolestaan ei koskaan tilaa mereneläviä pihviravintolassa. Myös Bruno suosittelee luottamaan ravintoloiden klassikkoannoksiin.

Siirapeilla makeutetut cocktailit

Torontolaisessa bistrossa työskentelevä Jacob Whaton-Shukster muistuttaa tuoreiden raaka-aineiden tärkeydestä myös drinkeissä. Mies itse pyrkii välttelemään sokerisiirappia ja hanasta valutettavia limua.

– Hyvä baarimikko käyttää tuoreita raaka-aineita, myös hedelmiä, Whaton-Shukster vinkkaa.

– Jos paikka näyttää siltä, että sieltä ei saa kunnon negronia, älä tilaa sellaista.

Lähde: CTV News

***

3:05Huippukokki kertoo Michelin-tähtien mystisestä taustasta

Lisää aiheesta:

Seitsemän asiaa, jotka pikaruokaravintoloiden työntekijät toivovat sinun tietävänRavintolaesittely: Opetusravintola Anna, Ahlman, TampereNäitä asioita ravintolat eivät halua asiakkaansa tietävänTarjoilijat ja kokit varoittavat: Älä tilaa näitä ruokia ravintolassa – "Se on tehty edellisen päivän jämistä"Huippukokki väittää: Näitä ruokia ei koskaan kannata tilata ravintolassa"Päärynäsiideri maidolla" – suomalaistarjoilijat paljastavat oudoimmat tilaukset baareissa ja ravintoloissa
Mitä ihmettä?RavintolatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Mitä ihmettä?
  • 9.9.09:55
    Juomat

    Samppanja olikin halpaa viiniä hiilihapotettuna – viinintekijä narahti miljoonahuijauksesta

  • 8.9.20:08
    Kauneus ja tyyli

    Paulan kulmakarvojen värjäys sai epäonnisen käänteen

  • 8.9.13:15
    Asuminen

    Tiesitkö? Asuntokauppajärjestely Ranskassa on kuin vedonlyöntiä myyjän kuolemasta

  • 5.9.17:31
    Ruoka

    Vegaanin palopelastajan ensimmäinen työpäivä: 20 000 kiloa palavaa pihviä

  • 4.9.20:05
    Autot

    Brittikaupunki kinusi vuosia hidastetöyssyjä – huvittava lopputulos