Kanadalaiset huippukokit kertoivat omat inhokkinsa ravintoloiden ruokatarjonnasta.
Matti Meikäläisetkin katsastavat ravintola-arviot nykyään etukäteen netistä ja varaavat sujuvasti illallispöydän trendikkäimmästä ravintolasta. Ulkona voidaan syödä keskellä viikkoakin, eikä aina tarvitse erityistä syytä herkutella valmiiden patojen äärellä.
Mutta mitä tekevät ne työkseen noissa kuumissa keittiöissä pakertavat huippukokit, kun he haluavat nauttia jonkun toisen tekemää ruokaa? CTVNews haastatteli kanadalaisia huippukokkeja ja kysyi, mitä he eivät koskaan ravintolassa asiakkaana ollessaan tilaisi. Olisitko arvannut, mitä listalle nousee?
Leipä
Torontossa kokkina työskentelevä italialaiskokki Massimo Bruno pitää näppinsä erossa ravintoloiden tarjoamista leipäkoreista.
– En halua täyttää vatsaani leivällä, jota voin helposti syödä kotonakin, Bruno kertoo.
Leipäkorin antimista kieltäytyy myös Sebouh Yacoubian, joka myöntää armenialaisessa ruokakulttuurissa leivän kuuluvan aterian seuraksi. Ravintoloissa käydessään Yacoubian kuitenkin jättää leipäkorit rauhaan, sillä hän epäilee useissa paikoissa syömättä jääneiden leipien kiertävän asiakkaalta toiselle.
Muualta tulevat jälkiruoat
Jälkiruoassa ei itsessään ole mitään vikaa, mutta ranskalaisen keittiöopin saanut Craig Wong suosittelee aina kysymään, ovatko jälkiruoat talossa tehtyjä vai muualta tilattuja.
