3 asiaa, joita ravintolat eivät halua sinun tietävän: Toiseksi halvin viini voi olla vedätys

ravintola
Shutterstock

Kirjailija Imogen Edwards-Jones paljastaa teoksessaan Restaurant Babylon ei-niin-herkullisia totuuksia ravintoloiden kulissien takaa. Edwards-Jones on kerännyt paljastukset tunnetuilta kokeilta ja ravintoloitsijoilta, jotka pysyvät kuitenkin teoksessa nimettöminä asioiden arkaluontoisuuden vuoksi.

1. Annoksesi sisältää todennäköisesti sylkeä

On väistämätöntä, että kokit maistavat ruokia keittiössä, ennen kuin ne tarjoillaan ruokailijoille. Tämä on tietysti hyvä käytäntö - kokit vain sattuvat käyttämään usein samaa maistelulusikkaa uudelleen ja uudelleen. Annokseesi saattaa siis päätyä kokin sylkeä.

2. ”Päivän erikoinen” tehdään usein ainesosista, josta halutaan eroon

Jos sinulle kaupataan ravintolassa ”päivän erikoista”, se voi tarkoittaa ravintolan helppoa tapaa yrittää päästä eroon jämäaineksista. Tämä on tietenkin ekologista, mutta joskus annoksiin voi päätyä raaka-aineita, jotka eivät enää ole tuoreimmasta päästä.

3. Toiseksi halvimmassa viinissä saattaa olla korkein kate

Jos valitset viinilistalta toisiksi halvimman pullon siksi, ettet kehtaa ottaa listalta halvinta, päädyt todennäköisesti pulloon, jossa on korkein kate. Ravintola siis voittaa ja sinä et välttämättä saa yhtään sen laadukkaampaa viiniä. 

Lähde: Mashed.com

***

3:14

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja