Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Näitä asioita ravintolat eivät halua asiakkaansa tietävän

Toiseksi halvimmassa viinissä saattaa olla korkein kate.
Toiseksi halvimmassa viinissä saattaa olla korkein kate.Shutterstock
Julkaistu 31.12.2017 17:01

MTV LIFESTYLE

Kirjailija Imogen Edwards-Jones paljasti teoksessaan Restaurant Babylon ei-niin-herkullisia totuuksia ravintoloiden kulissien takaa. Edwards-Jones on kerännyt paljastukset tunnetuilta kokeilta ja ravintoloitsijoilta, jotka pysyvät kuitenkin teoksessa nimettöminä asioiden arkaluontoisuuden vuoksi.

1. Annoksesi sisältää todennäköisesti sylkeä

On väistämätöntä, että kokit maistavat ruokia keittiössä, ennen kuin ne tarjoillaan ruokailijoille. Tämä on tietysti hyvä käytäntö – kokit vain sattuvat käyttämään usein samaa maistelulusikkaa uudelleen ja uudelleen. Annokseesi saattaa siis päätyä kokin sylkeä.

2. ”Päivän erikoinen” tehdään usein ainesosista, josta halutaan eroon

Jos sinulle kaupataan ravintolassa ”päivän erikoista”, se voi tarkoittaa ravintolan helppoa tapaa yrittää päästä eroon jämäaineksista. Tämä on tietenkin ekologista, mutta joskus annoksiin voi päätyä raaka-aineita, jotka eivät enää ole tuoreimmasta päästä.

LUE MYÖS: Älä tilaa näitä ruokia ravintolassa: "Se on tehty edellisen päivän jämistä"

3. Toiseksi halvimmassa viinissä saattaa olla korkein kate

Jos valitset viinilistalta toisiksi halvimman pullon siksi, ettet kehtaa ottaa listalta halvinta, päädyt todennäköisesti pulloon, jossa on korkein kate. Ravintola siis voittaa, etkä sinä välttämättä saa yhtään sen laadukkaampaa viiniä. 

Lähde: Mashed.com

Artikkeli on uusinta viime vuodelta.

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Seitsemän asiaa, jotka pikaruokaravintoloiden työntekijät toivovat sinun tietävänKokit paljastavat: Ruoat, joita he eivät koskaan tilaisi ravintolassa itse 3 asiaa, joita sinun ei koskaan kannata tilata ravintolassa – Gordon Ramsay paljastaa3 asiaa, joita ravintolat eivät halua sinun tietävän: Toiseksi halvin viini voi olla vedätys3 ällöttävää paljastusta: Näitä asioita ravintolat eivät kerro asiakkailleen10 salaisuutta ravintolatyöntekijöiltä – näitä ei asiakkaalle kerrota!
RavintolatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 17.10.07:55
    Ruoka

    Jesse odotti Foodoran tilausta lähes kaksi tuntia – taustalta paljastui erikoinen toimintatapa: "Kusevat ravintoloiden muroihin"

  • 9.10.17:04
    Espoo

    IL: Alaston nuori nainen tuli espoolaisravintolaan kesken lounaan ja alkoi huutaa

  • 9.10.16:19
    Ruoka

    Taas yksi tunnettu ravintolayhtiö ongelmissa

  • 9.10.12:02
    Juomat

    Top 50 -listaus: Maailman parhaat baarit on valittu

  • 8.10.10:44
    Ruoka

    Huippukokin vinkki: "Nostaa monet arkiruoatkin heti vähän ravintolamaisemmaksi"