Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

3 ällöttävää paljastusta: Näitä asioita ravintolat eivät kerro asiakkailleen

Shutterstock
Julkaistu 25.09.2016 08:03

MTV LIFESTYLE

Cheatsheet-sivuston mukaan ravintoloilla on tapoja, joita ei koskaan mainosteta asiakkaille. 

1. Ketsuppipullot ovat vanhentuneita?

Vanhoja ketsuppipulloja ei sivuston tietojen mukaan heitetä pois, vaan ne täytetään kerta toisensa jälkeen. Ajatus on ekologinen, mutta pitkään seisoneet ketsupit eivät ehkä olisi jokaisen asiakkaan mieleen. 

Sivusto kertoo, että erityisesti ravintolat, joissa ketsuppi on lasipulloissa, voivat hyvin olla potentiaalisia tämän niksin hyödyntäjiä. 

2. Mikroaaltouunin hyödyntäminen

Osassa ravintoloita mikroa käytetään myös ruoan valmistukseen ja monet hyödyntävät pakastettuja aterioita, jotka vain sulatetaan ja viedään asiakkaalle. Ruokia saatetaan myös valmistaa jääkaappiin odottamaan ennen lounasaikaa ja tämän jälkeen ruoka vain lämmitetään, jotta ruokaa saadaan nopeasti asiakkaille. 

3. Mielikuvien hyödyntäminen

Annoksien nimiä suunnitellessa ruokalistasta pyritään tekemään luonnollisesti mahdollisimman houkutteleva, mutta nimi ei aina vastaa todellisuutta: voit helposti saada heikoista raaka-aineista tehdyn annoksen eteesi, jolla on komealta kalskahtava nimi. 

Lähde: Cheatsheet.com

Lisää aiheesta:

Työntekijät varoittavat: Älä koskaan tilaa näitä ruokia ja juomia pikaruokaravintolassa – epähygieenistä ja ylihinnoiteltua! Seitsemän asiaa, jotka pikaruokaravintoloiden työntekijät toivovat sinun tietävänNäin "syö niin paljon kuin jaksat" -ravintolat huijaavat – oletko huomannut? Näitä asioita ravintolat eivät halua asiakkaansa tietävän3 asiaa, joita ravintolat eivät halua sinun tietävän: Toiseksi halvin viini voi olla vedätys10 salaisuutta ravintolatyöntekijöiltä – näitä ei asiakkaalle kerrota!
RavintolatMitä ihmettä?Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 19.11.10:12
    Ruoka

    Eroon sunnuntailisästä? Ravintola-alan kovin kipukohta puhuttaa – työntekijöillä silti huippufiilis

  • 8.11.17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 6.11.16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • 2.11.10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • 1.11.17:43
    Ruoka

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat