Näin "syö niin paljon kuin jaksat" -ravintolat huijaavat – oletko huomannut?

viking 3 buffet
Buffetruokailun suosio on laskenut huippuvuosista. MTV

"Syö niin paljon kuin haluat" -tarjoukset kuulostavat lähes liian hyviltä ollakseen totta; saat samaan rahaan hakea noutopöydästä niin monta kierrosta ruokaa kuin haluat. Mutta miten on mahdollista, että tämä on ravintoloille kannattavaa?

Kurkista, miltä Viking Linen buffetissa oikein näyttää.

Business Insider-sivusto otti selvää, mihin buffetravintoloiden liikeidea oikein perustuu. Ravintoloiden parissa yli 25 vuotta työskennelleen analyytikko Bonnie Riggsin mukaan näiden ravintoloiden perusidea on sama kuin muillakin; saada asiakkaat astumaan ovesta sisään.

Kalliit ruokalajit eivät mahdu lautaselle

Itsepalvelu on asia, jonka avulla nämä ravintolat säästävät hyvinkin paljon rahaa. Tarjoilijoita ei tarvita, sillä asiakkaat hakevat itse omat ruokansa ja korjaavat pois omat jälkensä. 

Toinen keino, jolla ravintolat pyrkivät säästämään kuluissa, on asettelu. Katso vaikka seuraavalla kerralla ruokalinjastoa.

Huomaatko, kuinka riisit, pastat ja muut lisukkeet on aseteltu linjastoon heti ensimmäiseksi?

– Joten ennen kuin pääset kalliimpien tuotteiden luokse, lautasesi on jo täysi, Riggs selittää.

Lautanen täyttyy nopeasti myös sen vuoksi, että monet buffet-ravintolat käyttävät tavallista pienempiä lautasia. Ei varmasti tule myöskään yllätyksenä, että noutopöydissä käytetään lähes poikkeuksetta edullisimpia proteiininlähteitä, kuten halvempia ruhonosia. Sisäfileetä et tule koskaan näissä ravintoloissa näkemään.

Joissain buffet-ravintoloissa tarjolla kalliimpia tuotteita, kuten rapuja. Näissä ravintoloissa asiakkaat joutuvat kuitenkin todennäköisesti maksamaan ylimääräistä tuotteista, kuten virvokkeista.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!