Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Näin "syö niin paljon kuin jaksat" -ravintolat huijaavat – oletko huomannut?

Buffetruokailun suosio on laskenut huippuvuosista.
Buffetruokailun suosio on laskenut huippuvuosista. MTV
Julkaistu 06.04.2018 17:04

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

"Syö niin paljon kuin haluat" -tarjoukset kuulostavat lähes liian hyviltä ollakseen totta; saat samaan rahaan hakea noutopöydästä niin monta kierrosta ruokaa kuin haluat. Mutta miten on mahdollista, että tämä on ravintoloille kannattavaa?

Kurkista, miltä Viking Linen buffetissa oikein näyttää.

Business Insider-sivusto otti selvää, mihin buffetravintoloiden liikeidea oikein perustuu. Ravintoloiden parissa yli 25 vuotta työskennelleen analyytikko Bonnie Riggsin mukaan näiden ravintoloiden perusidea on sama kuin muillakin; saada asiakkaat astumaan ovesta sisään.

Kalliit ruokalajit eivät mahdu lautaselle

Itsepalvelu on asia, jonka avulla nämä ravintolat säästävät hyvinkin paljon rahaa. Tarjoilijoita ei tarvita, sillä asiakkaat hakevat itse omat ruokansa ja korjaavat pois omat jälkensä. 

Toinen keino, jolla ravintolat pyrkivät säästämään kuluissa, on asettelu. Katso vaikka seuraavalla kerralla ruokalinjastoa.

Tyhjä LautanenNoutopöytien lautaset ovat usein tavallista pienempiä.

Huomaatko, kuinka riisit, pastat ja muut lisukkeet on aseteltu linjastoon heti ensimmäiseksi?

– Joten ennen kuin pääset kalliimpien tuotteiden luokse, lautasesi on jo täysi, Riggs selittää.

LUE MYÖS: "Punaisen lihan suosio on laskenut" – tällaiset ruoat ovat lounasruokailijoiden uusia suosikkeja

Lautanen täyttyy nopeasti myös sen vuoksi, että monet buffet-ravintolat käyttävät tavallista pienempiä lautasia. Ei varmasti tule myöskään yllätyksenä, että noutopöydissä käytetään lähes poikkeuksetta edullisimpia proteiininlähteitä, kuten halvempia ruhonosia. Sisäfileetä et tule koskaan näissä ravintoloissa näkemään.

Joissain buffet-ravintoloissa tarjolla kalliimpia tuotteita, kuten rapuja. Näissä ravintoloissa asiakkaat joutuvat kuitenkin todennäköisesti maksamaan ylimääräistä tuotteista, kuten virvokkeista.

Lähde: BusinessInsider

Lisää aiheesta:

Lounasbuffeteissa on yksi iso ongelma Suomessa – ravintola-ammattilainen kertoo karun faktanTyöntekijät varoittavat: Älä koskaan tilaa näitä ruokia ja juomia pikaruokaravintolassa – epähygieenistä ja ylihinnoiteltua! Seitsemän asiaa, jotka pikaruokaravintoloiden työntekijät toivovat sinun tietävänVältäthän tiettyjä ruokia? Älä koskaan syö näitä lentokentälläNäitä asioita ravintolat eivät halua asiakkaansa tietävänOletko huomannut? Näin ravintolat saavat sinut tuhlaamaan enemmän rahaa
RavintolatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 3.9.08:09
    Ruoka

    Suosittu grilli suljettu pysyvästi: "V*tuttaa aika rankasti"

  • 31.8.17:34
    Ruoka

    Suomalaiskokit kertovat ravintola-alan vaietusta ongelmasta

  • 27.8.17:02
    Ruoka

    Keittiössä huudettiin, joku sai turpaan ja osa oli kännissä – suomalaiskokit kertovat ravintola-alan villeistä vuosista

  • 27.8.10:10
    Ruoka

    Kozeen Shiwanilta yllättävä vihjaus suorassa lähetyksessä

  • 26.8.18:08
    Viiden jälkeen

    Kohukokki avautuu voinnistaan: Ahdistuskohtauksia, oksentelua ja paniikkia