1 179 prosentin kasvu: Nyt räjähtää arkisen tuotteen myynti!

Näin kuorrutat kinkun! Pankojauhoilla kuorrutettu joulukinkku 0:57 Näin kuorrutat kinkun! Pankojauhoilla kuorrutettu joulukinkku
KATSO MYÖS: Näin teet herkullisen kuorrutteen joulukinkulle.

Joulukuussa nähdään myyntipiikkejä monissa tutuissa ruoissa ja muissa tuotteissa, raportoi K-ryhmä. 

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin aiemmin, millainen jouluruoka tänä vuonna käy kaupaksi. S-ryhmän mukaan hinnan merkitys on korostunut myös jouluostoksilla ja monet kyttäävät nyt tarjouksia. Myös kinkkujen myynnissä ja syömisessä on viime vuosien aikana tapahtunut muutoksia, tiedotti joulukuussa puolestaan Lidl

K-ryhmän joulukuun myyntihittejä:

  • Leivontakoristeet +568 %
  • Kaneli +186 %
  • Kuivatut hedelmät ja marjat +169 %
  • Herneet +120 %
  • Kananmunat +16 %
  •  
  • Paistopussit +1179 %
  • Keittiömittarit +542 %
  • Lautasliinat +152 %
  • Tulitikut +74 %
  • Leivinpaperi +58 %

Lähde: K-ryhmän myyntidata 12/2022–11/2023. Myynnin kasvussa verrattu joulukuun myyntiä muiden kuukausien keskiarvoiseen myyntiin. 

Nyt K-ryhmä kertoo ketjun omia näkemyksiä joulun hittituotteista. K-ryhmän myyntidata paljastaa tiettyjen tuotteiden kasvattavan joulukuussa myyntiään huimasti. Hittituotteiden joukossa on myös melko arkisia ruokia ja asioita.

Herneitä, kanelia ja leivontatuotteita

Lähestyvä joulu näkyy K-ryhmän mukaan esimerkiksi erilaisten leivontatuotteiden myynnissä. Niin kananmunien kuin leivinpaperinkin suosio kasvaa ja esimerkiksi leivontakoristeiden myynti lähes seitsenkertaistuu.  Suosittuja tuotekategorioita ovat myös myyntinsä lähes kolminkertaistava kaneli sekä kuivatut hedelmät ja marjat. 

K-ryhmä kertoo myös herneiden nousevan hittituotteeksi: niiden myynti oli viime joulukuussa 120 prosenttia muun vuoden keskiarvoa vilkkaampaa. 

– Herneitä nähdään joulupöydissä lisukkeena ja kinkkuvadilla koristeena. Lisäksi moni upottaa kinkun jämät välipäivien hernekeittoon, kertoo Keskon päivittäistavaratoimialan tavarakaupan johtaja Harri Hovi tiedotteessa.

Kinkunpaistotarvikkeet kovassa huudossa: Paistopussit myyvät kuin häkä

Myyntidata osoittaa myös selkeästi joulukinkun paistamisen suosion. Ostoskoreissa tämä näkyy muun muassa paistopussien myynnin hurjana kasvuna. K-ryhmän mukaan paistopusseja myytiin viime vuoden joulukuussa huimat 1 179 prosenttia enemmän kuin muina kuukausina keskimäärin. Tämä tarkoittaa lähes 13-kertaista myyntiä verrattuna tammi–marraskuun myyntiin. 

Moni muistaa myös joulukuussa tärkeän kinkunpaistovälineen: paistomittarin. K-ryhmän mukaan lihalämpömittareita ostetaan lähes seitsemän kertaa enemmän kuin muida vuodenaikoina. Myös esimerkiksi keittiövaakojen, lautasliinojen ja tulitikkujen myynti kasvaa. 

Lähde: K-ryhmä

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat