Kentakilainen kakku on takuuvarma jouluhitti: "Ei jää kaappiin kuivumaan"
Joko olet testannut joulunajan suosikkimaustekakun, kentakilaisen kakun?
Kentuckyn kakku, kentakilainen kakku, kentin kakku – kerroimme jo viime vuonna tästä Facebookin ruokaryhmissä suosioon nousseesta hittikakusta. Kyseessä on erityisesti joulunaikaan liitetty maustekakku, joka aateloidaan suussa sulavalla, karamellisoidusta sokerista valmistetulla kuorrutteella.
Kentakilaisen kakun resepti vaihtelee hieman tekijän ja lähteen mukaan. Yhdistävänä tekijänä on yleensä taikinassa käytetty mantelirouhe sekä karamellisoituneesta sokerista valmistettu koukuttava kuorrute.
Facebookin jouluryhmissä kentakilaista kakkua hehkutetaan vuosittain ja moni pitää sitä joulupöydän ykköskakkuna.
– Takuuvarma kakku, joka ei jää kaappiin kuivumaan, suositussa jouluryhmässä muun muassa kuvaitiin viime vuonna.
Kentakilaisen kakun kuorrutetta kannattaa tehdä reilusti, sillä siihen jää himo! Tämä maustekakku säilyy hyvin jääkaapissa ja vain paranee vanhetessaan.
Katso myös video: MTV:n entinen uutisankkuri Pirjo Nuotio näyttää kuinka leivotaan täydellinen taatelikakku
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti