Mainos

Zyskowicz: Esitys ulkomaalaislaista susi

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja pitää lakiesitystä uudeksi ulkomaalaislaiksi epäonnistuneena. Zyskowicz vaatiikin pikakäännytysten mahdollistamista perusteettomien turvapaikkahakemusten karsimiseksi.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ben Zyskowicz vaatii hallitusta pikaisesti korjaamaan eduskunnan käsittelyssä olevaa esitystään uudeksi ulkomaalaislaiksi. Esitetty käytäntö jatkaisi hänen mukaansa viime aikoina yleistynyttä tilannetta, jossa perusteettomien turvapaikkahakemusten virta Suomeen on kiihtynyt.

Zyskowicz sanoo kannanotossaan, että hakemusten suuntautuminen esimerkiksi Ruotsin sijasta nimenomaan Suomeen johtuu siitä, että Suomen minimissään useiden viikkojen käsittelyajat ovat liian pitkät. Nykyinen ns. nopeutettu turvapaikkamenettelykään ei hänen mielestään ole riittävän nopea ehkäistäkseen tehokkaasti aiheettomia hakemuksia.

Zyskowiczin mielestä ei ole järkevää säätää lakia, jonka tiedetään vuotavan, eli joka on susi jo syntyessään. Sen sijaan Suomessakin tulisi omaksua Ruotsin kaltainen järjestelmä, jossa selvästi perusteettomat turvapaikanhakijat voidaan käännyttää välittömästi jo rajalta. Tämä vähentäisi Zyskowiczin mukaan ratkaisevasti turvapaikkajärjestelmämme ilmiselvää väärinkäyttöä. Zyskowiczin mielestä tällainen lainsäädäntö ei voi olla vastoin kansainvälisiä sopimuksia, sillä Ruotsikin on osallisena kaikissa näissä sopimuksissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.