Zlatan pitää Cristiano Ronaldon tunnettua univalmentajaa "hölynpölynä" – portugalilaistähden oma henkilökunta hämmästytti joukkuetoverin

Hiljattain Ruotsin maajoukkueeseen paluun tehnyt Zlatan Ibrahimovic on supertähti kaikissa sanan merkityksissä. Oman kehonsa huollosta hän haluaa kuitenkin vastata itse.

Monilla maailman suurimmista jalkapallotähdistä on käytössä oma henkilökunta. Manchester Unitedin puolustajalegenda Rio Ferdinand kertoi viime MM-kisojen yhteydessä entisestä joukkuetoveristaan Cristiano Ronaldosta.

– Hän oli ensimmäinen ihminen, jonka näin palkkaavan ravitsemusterapeutin, lääkärin, henkilökohtaisen fysioterapeutin ja kokin, Ferdinand muisteli.

Ronaldo, 36, tunnetaan Zlatanin kaltaisena fyysisenä poikkeusyksilönä, jonka tiimiin on kuulunut myös univalmentaja Nick Littlehales.

Univalmentajan nimi on jalkapallomaailmassa tuttu. Englannin jalkapalloliitto palkkasi Littlehalesin matkustamaan edeltä Portugalissa järjestettyihin jalkapallon EM-kisoihin vuonna 2004.

Littlehales kävi Guardianin mukaan läpi pelaajien hotellihuoneet ja optimoi ne maksimoimaan otteluista palautumista. Jokaisen pelaajan huone räätälöitiin kunkin erityistarpeiden mukaan.

39-vuotias luonnonoikku on tällä kaudella hämmästyttänyt jalkapallomaailmaa Serie A:ssa. Uransa loppumetreillä olevan ruotsalaisen ympärillä häärii mielikuvissa tiimi, joka tekee kaikkensa puristaakseen ikääntyneestä kehosta viimeiset energiat irti.

15 maalia tällä kaudella iskeneen Zlatanin tiedetään kuitenkin käyttävän vain AC Milanin henkilökunnan palveluita.

– Hän tuntee kehonsa erittäin hyvin ja on hankkinut siitä yhä enemmän tietoa. Se on lähes tiedettä, miten hän elää jalkapallolle. Hän voisi työskennellä kenen tahansa valmentajan kanssa, mutta hän on lopulta oman itsensä henkilökohtainen valmentaja, Zlatanin agentti ja ystävä Mino Raiola kertoi hollantilaismedia De Volkskrantille viime syksynä.

Zlatan vahvisti Raiolan sanat Sportbladetin haastattelussa.

– Minulla ei ole ketään. En usko sellaiseen. Kun ihmiset tavallisesti sanovat: "Onnea matkaan", minä vastaan: "En tarvitse onnea". Olen sellaista parempi, Zlatan sanoi.

– Sellaiset ihmiset koputtavat seinään kolmesti tai potkivat ovea. En usko sellaisiin asioihin. Uskon itseluottamukseen. Tiedän, missä olen hyvä. Heti kun pääsen kentälle, keskityn siihen, mitä minuun täytyy tehdä. Siten minulla on hyviä tai vähemmän hyviä otteluita.

Zlatan viittaa kintaalla, kun puhe siirtyy Ronaldon univalmentajaan.

– Kaiken tuon tarkoitus on saada vain sinut tuntemaan itsesi tärkeäksi ja saada muut ajattelemaan: "Tarvitsen tätä". Se on vain hölynpölyä. Kyse on vain kovasta työstä ja uskomisesta siihen, mitä teet, Zlatan kommentoi.

Zlatan palaa viiden vuoden tauon jälkeen Ruotsin maajoukkuepaitaan, kun länsinaapuri aloittaa MM-karsinnat torstaina Georgiaa vastaan. 

Lue myös:

    Uusimmat