Cristiano Ronaldolta vakavia syytöksiä: tytär oli sairaalassa, Manchester Unitedin seurajohdolta pöyristyttävää käytöstä

Pikkufani karkasi järjestysmiehiltä halaamaan Cristiano Ronaldoa 0:51
Pikkufani karkasi järjestysmiehiltä halaamaan Cristiano Ronaldoa

Cristiano Ronaldon jalkapallomaailmaa kohahduttanut haastattelu tuli viikonloppuna julki toimittaja Piers Morganin kautta. Manchester Unitedia ja päävalmentaja Erik ten Hagia rajusti kritisoinut supertähti antoi täyslaidallisen moneen suuntaan legendaarisessa seurassa.  

Muun kritiikin ohella Ronaldon mukaan Manchester United ei tukenut häntä, kun tämän tytär vietiin heinäkuussa sairaalaan. Hän lisäsi seuran osoittaneen empatian puutetta ja epäilyjä, kun Ronaldo ei saapunut harjoituskaudelle ajoissa.

– Puhuin jalkapallojohtajan (John Murtough) ja Manchester Unitedin presidentin kanssa, ja he eivät tavallaan uskoneet, että jokin oli vialla, mikä tuntui minusta pahalta, Ronaldo sanoi TalkTV:lle Reutersin mukaan.

– En halunnut jättää perhettäni, koska en pitänyt sitä reiluna perhettäni kohtaan harjoituskauden vuoksi. Sen vuoksi en saapunut.

– En vaihda koskaan perheeni terveyttä jalkapalloon. Nyt, kymmenen vuotta sitten tai tulevaisuudessa.

Ronaldo kertoi viettäneensä tyttärensä kanssa sairaalassa viikon, ja että hänen perheensä kävi tuolloin kaiken keskellä läpi vaikeaa tilannetta.

Omistajille kritiikkiä

Manchester Unitedin omistajat, amerikkalainen Glazerin perhe, on ollut vuosien saatossa jatkuvasti seuran kannattajien hampaissa.

Perhe on ollut kitsas panostamaan seuraan ja sen fasiliteetteihin, jälkimmäiset saivat Ronaldoltakin tuoreessa haastattelussa sapiskaa. Lusitaanitähti ei ole koskaan puhunut amerikkalaisomistajille.

Alapuolella olevassa tviitissä ote Cristiano Ronaldon kohuhaastattelusta. Juttu jatkuu sen jälkeen.

– Glazerit eivät välitä seurasta tai ammattilaisurheilusta. Manchester United on markkinointia varten, Ronaldo sanoi.

– Haluan seuralle parasta. Sen vuoksi tulin Manchester Unitediin ja rakastan sitä.

– Mutta seuran sisällä on joitakin asioita, jotka eivät auta saavuttamaan sitä huippua, jossa Manchester City, Liverpool – ja nyt myös Arsenal – ovat. Tämän mittaluokan seuran tulisi olla mielestäni kolmen kärjessä, eikä se ole siellä, valitettavasti.

Seuran tulevaisuudessakaan Ronaldo ei näe valoisia aikoja. Lajin huipun saavuttaminen seuraavan kahden tai kolmen vuoden aikana on vaikeaa.

Ronaldolla ja tämän aikanaan seuraan löytäneellä, ikonisella Manchester United -valmentajalla, Sir Alex Fergusonilla, 80, on yhä läheiset välit. Vuonna 2013 eläköitynyt Ferguson jakaa Ronaldon mukaan saman käsityksen seurasta.

– Hän tietää. Kaikki tietävät. Jos ihmiset eivät näe tilannetta, se johtuu siitä, etteivät he halua nähdä. He ovat sokeita, Ronaldo latasi.

Lue myös:

    Uusimmat