Mainos

Zjuganov varoittaa pakolaistulvasta

Venäjän kommunistijohtaja Gennadi Zjuganov kehottaa Suomen viranomaisia suhtautumaan myötämielisesti Muurmanskin alueelta tuleviin ruoka-apupyyntöihin. Zjuganov muistuttaa Suomen Tietotoimiston haastattelussa, että lännen on paljon helpompi antaa nyt humanitaarista apua kuin varautua miljoonien pakolaisten vastaanottamiseen.

Suurimpana uhkana Venäjän kehityksessä Zjuganov pitää maan hajoamista. Jos tällaista suuntausta ei kyetä pysäyttämään, ydinaseita voi periaatteessa olla tulevaisuudessa maan 49:n eri alueen hallinnassa. Zjuganovin mukaan tästä hyvin vakavasta uhkakuvasta kerrotaan Raamatussa Ilmestyskirja-otsikon alla. Jevgeni Primakovin hallitus tarvitsee Zjuganovin mielestä mahdollisimman laajan tuen.

Strasbourgissa Euroopan neuvoston parlamentaarikkojen kokoukseen osallistunut Zjuganov matkusti tänään tapaamaan EU:n puheenjohtajamaan Itävallan viranomaisia. Hän sanoi matkansa yhden tarkoituksen olevan nimenomaan humanitaarisen avun tarpeesta tiedottamisen.

Syylliseksi Venäjän vaikeaan tilanteeseen Venäjän duuman kommunistijohtaja nimeää epäröimättä presidentti Boris Jeltsinin. Hänen mukaansa lännen johtajat tukivat ilman epäilyksen häivääkään Jeltsiniä ja tämän hallintoa. Zjuganov ei säästä sanojaan kuvaillessaan niitä seurauksia, joita tästä tuesta on hänen mukaansa seurannut. Hän puhuu jopa kansanmurhasta.

Humanitaarisen avun tarvetta ovat lisänneet kuivuus ja sadonkorjuuseen liittyvät vaikeudet. Euroopan maiden on parempi antaa apunsa tavarana kuin rahana, joka Zjuganovin mukaan varastetaan. Parhaimpina aikoina useaan sataan miljoonaan tonniin yltävä viljasato uhkaa jäädä tänä syksynä 55 miljoonaan tonniin. Zjuganov luettelee tottuneesti muitakin ikäviä lukuja. Asunnottomia pakolaisia on maassa 6 miljoonaa, nälkää näkee 15 miljoonaa ihmistä ja työttömyyskin on kasvanut huimasti. Koko rahoitusjärjestelmä on tuhottu, polttoainepula on huolestuttava eikä 80 prosenttia Venäjän alueista ole kyennyt huolehtimaan eläkkeiden ja palkkojen maksamisesta ajallaan.

Jeltsiniä Zjuganov kuvailee datshallaan piilottelevaksi vakavasti sairaaksi mieheksi, joka pystyy tekemään työtä vain pari tuntia kahtena päivänä viikossa. Jeltsinin eron vaatimista Zjuganov ja Venäjän kommunistit aikovat jatkaa lokakuussa, jolloin järjestetään tämän teeman ympärille rakennettuja suuria mielenosoituksia.

Primakovin hallitus saa tukea

Jevgeni Primakovin rakenteilla olevalle hallitukselle Zjuganov antaa kuitenkin varauksettoman tuen. Hänen mukaansa Venäjän parlamentin molempien kamarien tulisi estää hallituksen erottaminen ilman parlamentin suostumusta. Hallituksella on Zjuganovin mukaan edessään hyvin vaikea urakka, eikä siihen mielellään tarttuvia henkilöitä ole kovinkaan helppo löytää. Pelkkien taloutta koskevien ratkaisujen etsiminen ei riitä. Hallituksen on hänen mielestään pystyttävä toimimaan tehokkaasti ja olemaan myös poliittisessa vastuussa kansalle.

Hallituksen onnistuminen tehtävässään riippuu Zjuganovin näkemyksen mukaan siitä, miten hyvin se pystyy organisoimaan uudelleen rahoitusjärjestelmän ja kohentamaan valtaväestön elinoloja. Kiireellisiksi tehtäviksi hän nimeää myös neuvottelut läntisten rahoituslaitosten ja sijoittajien kanssa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.