Mainos

Zimmermanista rasistisen profiloinnin mannekiini

Yhdysvalloissa aseettoman teinipojan ampunut George Zimmerman on vapautettu myöhään eilen illalla kaikista syytteistä floridalaisessa tuomioistuimessa.

29-vuotiaan Zimmermanin mukaan 17-vuotias Trayvon Martin oli hyökännyt hänen kimppuunsa 26.2.2012 Sanfordissa Floridassa. Syyttäjän mukaan vapaaehtoisena naapurivahtina toiminut Zimmerman oli poliisia leikkinyt intoilija, joka oli määritellyt Martinin rikolliseksi ihonvärin perusteella ja ampunut tämän ilman oikeutusta.

Sanfordin tapahtumat olisivat voineet jäädä pikku-uutiseksi paikallislehteen, jos poliisi olisi heti tapahtumien jälkeen pidättänyt Zimmermanin. Se, että pidättämiseen kului peräti yli kuusi viikkoa, synnytti äänekkäitä vastalauseita ja laajoja mielenosoituksia ympäri Yhdysvaltoja.

Tapahtumailtana Trayvon Martin oli pukeutunut huppariin. Huppareista tuli myös mielenosoittajien tavaramerkki. Heidän mukaansa kaikki mustat nuoret luokitellaan pahantekijöiksi ihonvärin ja vaatetuksen perusteella.

Tapauksen jälkimainingit johtivat paikallisen poliisijohdon eroon ja pakottivat presidentti Barack Obamankin kommentoimaan tapausta.

– Jos minulla olisi poika, hän näyttäisi Trayvonilta, Obama totesi.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.