Mainos

Zimbabwen presidentti valmistellee hallitusta

Zimbabwen presidentti Robert Mugabe aikoo muodostaa uuden hallituksen helmikuun loppuun mennessä, kertoo paikallinen, valtio-omisteinen Herald-sanomalehti.

Eteläisessä Afrikassa sijaitsevan maan itsevaltainen presidentti on aloittanut kuukauden mittaisen loman, vaikka maa on kaoottisessa tilassa. Viime viikolla Mugabe aloitti uuden hallituksen muodostamisen erottamalla yhdeksän ministeriä. Nämä olivat menettäneet parlamenttipaikkansa viimevuotisissa vaaleissa.

Zimbabwessa on käyty vallanjakoneuvotteluja Mugaben puolueen Zanu-PF:n sekä oppositiopuolue MDC:n välillä. MDC:n johtaja Morgan Tsvangirai voitti maan presidentinvaalien ensi kierroksen maaliskuussa mutta jätti toisen kierroksen käymättä kannattajiinsa kohdistuvan väkivallan pelossa.

Etelä-Afrikan avittamat vallanjakoneuvottelut näyttävät jäävän tuloksettomiksi. Useat Afrikan unionin maat, EU ja Yhdysvallat ovat vaatineet Mugabea syrjäytymään tai ainakin ottamaan oppositiojohtajan hallitukseen. Mugabe ei ole osoittanut myöntymisen merkkejä.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.