Yrttikalkkunaa ja perunainen ratatouille 30.7.2001

Toim. Marita Suontausta

Yrttikalkkunaa ja perunainen ratatouille

4 maustamatonta kalkkunafileepihviä
0,5 sitruuna
1 rkl tuoretta timjamia silppuna
2 rkl tuoretta rakuunaa silppuna
1 tl suolaa
1 tl sitruunapippuria

1. Painele kalkkunapihvejä ohuemmiksi. Sivele pihvit sitruunanpuolikkaalla.
2. Sekoita mausteet ja levitä ne pihveille. Tuoreiden yrttien tilalla voit käyttää kuivattuja. 1 tl kuivattua vastaa noin 1 rkl tuoretta. Puserra loppu sitruunasta pihveille.
3. Anna maustua kasvisten valmistelun ajan.
4. Paista pihvejä noin 5 min kummaltakin puolelta. Tarkista kypsyys ja kypsennä lisää tarvittaessa.

Ratatouille

6-8 kypsää perunaa
1-2 kesäkurpitsaa
1 punainen paprika
1 vihreä paprika
1 keltainen paprika
2-3 sipulia
2-3 valkosipulin kynttä
4-5 kypsää tomaattia
2 tl sokeria
mustapippurirouhetta
basilikaa ja timjamia
suolaa
paistamiseen öljyä

1. Viipaloi sipulit, kesäkurpitsat, valkosipulinkynnet ja perunat. Puolita pienet perunat.
2. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Paloittele leveiksi suikaleiksi.
3. Kalttaa eli kuori tomaatit halutessasi: Kasta tomaatti , johon olet tehnyt ristiviillon päähän hetkeksi kiehuvaan veteen ja repäise kuorisuikaleet irti. Kuutioi tai lohko tomaatit.
4. Kuumenna öljyä muurikalla tai isolla pannulla. Ruskista kevyesti sipuliviipaleet ja valkosipuli.
5. Lisää perunat, kesäkurpitsat ja paprikat. Jatka paistamista. Lisää ratatouillen joukkoon tomaatit sekä pippuria, sokeria ja suolaa.
6. Paista kunnes tomaateista irtoaa nestettä ja muut ainekset ovat pehmeitä. Jos tuntuu, että paistos kuivuu, lisää tilkka vettä.
7. Ripottele pinnalle yrttisilppua tai persiljaa ja kuivattuja yrttejä. Tarjoa lisänä salaattia ja rapeakuorista leipää.

Lue myös:

    Uusimmat