Mainos

Yritysten tulo Suomeen tasaista

Ulkomaisten yritysten tulo Suomeen on pysynyt aiemmalla tasollaan maailmantalouden yskähtelystä huolimatta. Kauppa- ja teollisuusministeriön rahoittaman Invest in Finland -organisaation mukaan tammi-kesäkuussa Suomeen tuli 104 uutta ulkomaista yritystä, kun viime vuonna vastaavana aikana tulijoita oli tasan 100.

Viime vuosina Suomeen on asettunut ulkomaisia yrityksiä noin 200 vuodessa, joten vauhti näyttää pysyvän tasaisena, Invest in Finland arvioi. Noin kolmannes yrityksistä on uusia, Suomeen perustettuja yhtiöitä. Loput ovat yritysostojen kautta Suomeen tulleita.

Tänä vuonna kaupan alan yritysten osuus on ollut suurempi kuin aiemmin, peräti 38 prosenttia, kun edellisenä vuonna osuus oli 19 prosenttia. Palvelualan yrityksiä on silti tullut edelleen eniten, 47 prosenttia. Tieto- ja viestintätekniikkayritysten määrä on myös pysynyt suhteellisen suurena alan lamasta huolimatta.

Suurin investoijamaa on Ruotsi 24 prosentin osuudella. Tanska on noussut tänä vuonna kakkoseksi, ja seuraavina ovat Yhdysvallat, Britannia, Saksa ja Norja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.