Mainos

Yritysostoilla lihonut Tallink teki hyvää tulosta

Tallink julkisti tänään alustavat tulosluvut tilikaudestaan viime vuoden syyskuusta tämän vuoden elokuuhun.

Laivayhtiö Tallink teki elokuun lopussa päättyneen tilivuoden aikana tulosta 95 miljoonaa euroa eli kolme kertaa edellisvuotta enemmän. Nettotulokseen on sisällytetty 45 miljoonan euron summa, jolla keväällä ostetun Silja Linen arvo yhtiön mukaan ylittää siitä maksetun kauppahinnan. Tallinkin liiketulos nousi 40:stä 67 miljoonaan euroon.

Tallink julkisti tänään alustavat tulosluvut tilikaudestaan viime vuoden syyskuusta tämän vuoden elokuuhun.

Silja Linen ja Superfast Ferriesin nielaisseen yhtiön liikevaihto lihoi 404 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 260 miljoonaa.

Siljan ja Superfastin toiminnot ovat luvuissa mukana vasta muutaman kuukauden osalta. Niiden lisäksi Tallinkin myyntiä kasvattivat muun muassa uuden Riika-Tukholma-reitin avaus ja Galaxy-risteilijän tulo liikenteeseen.

Tallink teki tilivuoden aikana noin miljardin euron investoinnit, joiden jäljiltä yhtiön taseessa oli elokuun lopussa velkaa lähes 900 miljoonaa euroa. Se on noin 700 miljoonaa vuoden takaista enemmän.

Yhtiön hallitusta johtava Enn Pant uskoo investointien kannattavan. Yhtiön tiedotteessa hän huomauttaa, että vuosien ajan noudatettu strategia on tuottanut hyvän tuloksen: Tallink on nyt 21 aluksella ja seitsemällä reitillään sekä Itämeren alueen suurin laivayhtiö että Viron suurin yritys.

Seuraavan tilivuoden aikana Tallink arvioi yhtiön liikevaihton nousevan noin 750 miljoonaan euroon. Tuloksen ennen kertaluontoisia eriä yhtiö odottaa nousevan 180 miljoonaan euroon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.