Mainos

Yritykset: Yt-neuvottelut eivät vie mainetta

Valtaosa yrityksistä uskoo, etteivät yt-neuvottelut vaikuta työnantajamielikuvaan.

Henkilöstömuutoksiin ja johtamisen kehittämiseen erikoistuneen HRM Partnersin kyselyssä 31 prosenttia haastatelluista yrityksistä uskoi irtisanomisten vaikuttaneen työnantajakuvaan kielteisesti.

Lähes 70 prosenttia taas katsoi, ettei irtisanomisilla ole ollut juurikaan merkitystä yrityksen maineelle työnantajana.

HRM Partnersin toimitusjohtaja Anitta Niemelä-Anttila sanoo Kauppalehdessä, että jos yrityksessä asioita on hoidettu vakavasti pohtien, maineelle ei tapahdu korjaamattomia vahinkoja.

Irtisanottu ei työnantajaa suosittele

HRM Partners selvitti samalla noin 140 irtisanotun näkemyksiä irtisanomisen vaikutuksista työnantajamielikuvaan. Yli puolet irtisanotuista ei suosittelisi entistä työnantajaansa työpaikkana. Yrityksistäkin 60 prosenttia katsoi, ettei irtisanotut suosittele yritystä työnantajana.

Yritykset eivät kuitenkaan usko, että irtisanottujen mielipiteet vaikuttaisivat työnantajakuvaan. Niemelä-Anttilan mukaan yritysten kannattaisi olla asiasta kuitenkin huolissaan.

HRM Partners haastatteli 36 yritystä, jotka olivat käyneet yt-neuvottelut viime vuoden aikana. Joukossa ei olut suuria metalli- ja metsäyhtiöitä, lisäksi irtisanotut edustivat lähinnä toimihenkilöitä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.