Mainos

Yritti itsemurhaa kolmesti – liikunta pelasti nuoren naisen hengen

Vaikka masennusta ei voi korjata yhdellä teolla, nuori nainen löysi elämäänsä jotain, joka auttoi häntä laittamaan asiat tärkeysjärjestykseen. 

Kahdeksantoistavuotias Courtnet Lorking on hyväkuntoinen nuori nainen, joka opiskelee paraikaa personal traineriksi. Vaikka ulkonäkö viestii terveydestä ja tasapainosta, naisella on takanaan rankka menneisyys.

Teini-iässä masennusta sairastunut nainen kertoo yrittäneensä itsemurhaa useaan otteeseen, ennen kuin löysi pelastuksen liikunnasta.

Kuntosalilla käyminen vastasi naiselle terapiaa

Vakava masennus johti lopulta siihen, että nuori nainen ei pystynyt poistumaan kotoaan. Kova ahdistus purkautui viiltelynä ja kolmena itsemurhayrityksenä kuukauden sisään. Hän ei halunnut muuta kuin kuolla.

Itsetuhoinen käytös vei naisen psykiatriselle osastolle, jossa vietettyjä päiviä nainen kuvailee elämänsä pahimmiksi.

– Nukuin kaiket päivät, eikä siellä ollut mitään tekemistä. Aivan kuin vankilassa, Lorking kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Sairaalasta poispäästyään nainen päätti muuttaa elämänsä suunnan ja päätyi lähimmillä kuntosalille. Hän päätti, ettei haluaisi enää koskaan tuntea oloaan niin huonoksi, kuin se oli ollut. 

– Psykologin tavattuani ymmärsin, että minun täytyi kuunnella kehoani ja laittaa terveyteni etusijalle. Kuntosalille meno on minulle kuin terapiaa, se todella auttaa, nainen kertoo.

"Ne antoivat minulle jotain, jonka puolesta taistella"

Nyt liikunnasta itselleen ammatin tehnyt nainen haluaa kasvattaa tietoisuutta masennuksen ympärillä ja kannustaa kaikkia nuoria naisia laittamaan itsensä ja terveytensä etusijalle. Se on ennen kaikkea oman kehonsa ja sen tarpeiden kuuntelua. 

– Haluan näyttää ihmisille, mitä fitness ja kehon oikeanlainen ravitseminen voi oikein saada aikaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Jos alan tuntea oloni huonoksi, menen kuntosalille tai syön jotain herkullista, josta todella nautin. Syön mitä kehoni kaipaa. Jos haluan syödä pizzan, teen sen. Kuuntele kehoasi, hyväksy kuka olet ja tee asioita, jotka saavat sinut iloiseksi, Lorking kannustaa.

Itsensä hyväksyminen ja omasta seurasta nauttiminen on naisen mukaan tärkein asia, jonka hän on matkan varrella oivaltanut.

– Terveys ja fitness todella pelastivat elämäni. Ne antoivat minulle jotain, jonka puolesta taistella.

Lähde: Metro

***

3:08

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.