Mainos

Yrittäjien työterveyshuolto on lapsenkengissä

Työterveyshuollon tulisi ottaa aktiivisempi rooli myös pienyrittäjien hyvinvoinnin tukemisessa ja työolosuhteiden kehittämisessä, yrittäjien työterveysolosuhteita kartoittanut hanke osoittaa.

Oma työterveyshuolto on järjestyksessä vain joka toisella yrittäjällä, kertoo pohjoissavolaisen Hytke-projektin kysely. Kaksivuotinen projekti pyrki patistelemaan etenkin pienyrittäjiä huolehtimaan omasta jaksamisestaan. Viidesosa hankkeessa mukana olleista yrittäjistä liittyi työterveyshuoltoon.

- Yrittäjien jaksamisen merkitys yhteiskunnassa korostuu sitä mukaa kuin ero palkkatyön ja yrittäjyyden välillä kapenee, arvioi hankkeen vastuuhenkilö, professori Jyrki Liesivuori Työterveyslaitokselta.

Hänen mukaansa työterveyshuollon tulisi ottaa aktiivisempi rooli myös pienyrittäjien hyvinvoinnin tukemisessa ja työolosuhteiden kehittämisessä.

Hytke-hankkeen koulutuksiin ja hyvinvointitapahtumiin osallistui yli 700 henkilöä, joista valtaosa oli pienyrittäjiä. Hankkeen toteuttivat Pohjois-Savon yrittäjät ja Työterveyslaitos.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.