Mainos

Yrittäjät: SOK törkeän ylimielinen

SOK ei ole Suomen Yrittäjien mukaan ottanut Spar-kauppiaisiin minkäänlaista yhteyttä ostettuaan Suomen Sparin osake-enemmistön viime syksynä.

Suomen Yrittäjien mielestä SOK kohtelee Spar-kauppiaita törkeän ylimielisesti. Yrittäjäjärjestön toimitusjohtaja Jussi Järventaus vaati tänään, että SOK korjaa mitä pikimmiten suhtautumistaan Spar-kauppiaisiin.

SOK ei ole yrittäjien mukaan ottanut kauppiaisiin minkäänlaista yhteyttä ostettuaan Suomen Sparin osake-enemmistön viime syksynä. Sen sijaan kauppiaat ovat saaneet ilman ennakkovaroitusta kahden rivin irtisanomisilmoituksia. Sopimusten päättymisajat saattavat olla niin lyhyitä, etteivät kauppiaat edes ennätä irtisanoa henkilökuntaansa määräajassa.

Kaupan perustamiseen ja kalustohankintoihin liittyvät kulut uhkaavat jäädä yksin kauppiaiden kannettavaksi. SOK ajaa kauppiaita konkurssiin ja kohtuuttomiin henkilökohtaisiin menetyksiin, Järventaus syytti.

SOK:n pitäisi Järventauksen mukaan kantaa vastuuta huomattavasti paremmin. Kauppojen lopettamiseen liittyvien siirtymäaikojen pitäisi olla riittävän pitkät, ja SOK:n pitäisi tulla kauppiaita vastaan heidän taloudellisissa menetyksissään.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.