Yritettiinkö 14-vuotias hukuttaa Vantaan Kuusijärvellä viime kesänä – 16-vuotiaan syytetyn mukaan kyse oli "leikistä"

Kolmea nuorta epäillään tapon yrityksestä – nuorisojoukko pakotti uhrin laiturin alle Vantaan Kuusijärvellä 1:01
Aiemmin MTV Uutiset kertoi, että sivullisen puuttuminen tapahtumiin pelasti mahdollisesti nuoren hengen.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa puidaan tapausta, jossa tekohetkellä 16-vuotias poika ahdisti 14-vuotiaan pojan laiturin alle Vantaan Kuusijärvellä. Syyttäjän mukaan poika saattoi uhrinsa vakavaan vaaraan.

Tapaus sattui viime kesäkuussa. Poika oli syyttäjän mukaan yhdessä kolmen muun henkilön kanssa saattanut uhrin hengen ja terveyden vaaraan ensin ajamalla tätä ensin takaa uimarannan matalassa altaassa ja sitten saaden laiturille kiivenneen pojan pakenemaan häntä hyppäämällä syvempään veteen.

Pakeni laiturin alle, mutta jäi ansaan

Pakoon uineen pojan päätä oli painettu veden alle ja tämän paettua laiturin luo syytetty oli pelotellut tätä niin, ettei tämä päässsyt nousemaan laiturille.

Poika oli tämän jälkeen uinut turvaan laiturin alle, jolloin tekijät olivat asettautuneet laiturin molemmille puolille ja päälle siten, ettei hän päässyt sieltä enää pois.

– Laituri on painunut alaspäin sen päällä olevien ihmisten painosta siten, että sen alle on jäänyt vain vähäinen ilmatila ja uimisesta väsynyt [poika] ei ole saanut kunnolla hengitettyä ja on niellyt vettä ja joutunut ahdinkoon noin kahden minuutin ajaksi. Kun laiturin sivuilla ja päällä olleet henkilöt ovat huomanneet tämän, he ovat vetäneet [pojan] pois laiturin alta ja auttaneet tämän laiturille.

Syyttäjän mukaan poika oli yhdessä muiden tekijöiden kanssa saattanut uhrin hukkumisen vaaraan. 

Syytetty piti toimintaa "leikkinä"

Uhrille oli tullut tapauksesta niska- ja päänsärkyä sekä muutamia pinnallisia naarmuja. Hänen kerrotaan vedestä nostaessa yskineen vettä, ja olleen uupunut, punainen ja iholtaan kuuma. Hän oli myös tarvinnut apua päästäkseen vedestä laiturille.

Syytetty myöntää jahdanneensa poikaa, mutta sanoi sen olleen leikkiä. Hän myös kertoi olleensa mukana nostamassa poikaa laiturille.

Syyttäjä vaatii teosta ehdollista vankeusrangaistusta nuorena henkilönä tehdystä vaaran aiheuttamisesta.

Lue myös:

    Uusimmat