Youtube-tähti Lakko, 28, menetti vaimonsa kanssa kaksi lasta – kertoo uudella videolla järkyttävästä elämänvaiheesta

Suomen menestyneimpiin tubettajiin kuuluva Lakko kertoo eilen julkaisemallaan videolla rankoista elämänkoettelemuksistaan. Pariskunnan perheenlisäyshaaveet ovat lähivuosien aikana romuttuneet jo kahdesti.

– Tämä video on omistettu meidän kahdelle pikkuenkelille, tuoreen videon saatetekstissä kerrotaan.

Lakolla eli Eric Savolaisella, 28, on lähes 730 000 seuraajaa Youtube-kanavallaan, ja mies on tuttu myös MTV:n Posse-ohjelmasta. Noin kaksi vuotta sitten kesäkuussa hän julkasi videon otsikolla “Elämä ei ole helppoa”. Uudella videollaan hän paljastaa, mistä dramaattisessa ulostulossa oli aikanaan kyse.

Hän kertoo tehneensä silloisen videon “murtuneena miehenä, jonkinlaisessa shokkitilassa” ja hetken mielijohteesta.

– Minä ja Julia (Savolaisen puoliso) ollaan menetetty kaksi lasta, Savolainen kertoo. 

Savolaisen mukaan vaimon ensimmäinen raskaus oli kesäkuussa 2019 suunnilleen puolivälissä. Rakenneultrasta he saivat kuulla kylmääviä uutisia. Sikiöstä löytyi poikkeamia, ja kohtukuoleman riski näyttäytyi Savolaisen mukaan erittäin vakavana. 

– Jouduimme tekemään päätöksen raskauden keskeyttämisestä raskausviikolla 22, Savolainen kertoo.

Toinenkin raskaudenkeskeytys 

Viime vuoden joulukuussa aviopari kohtasi lähes tismalleen vastaavan koettelemuksen. Päätös toisenkin raskauden keskeyttämisestä tehtiin vaimon raskausviikolla 23.

Tubettajan mukaan mielessä on surullisten tapahtumien jälkeen pyörinyt yksi kysymys: Miksi juuri meille käy näin?

Hänen mukaansa sikiöissä todetut poikkeamat ovat hoitohenkilökunnan mukaan olleet hyvin harvinaisia.

– Ja meillä on nyt ollut kaksi tällaista. (--) Sitä alkaa etsiä syitä, miksi näin on käynyt. Ne ovat kuitenkin itsestä riippumattomia asioita, ne ovat vain tapahtuneet, tubettaja pohtii.

Savolainen kertoo raskauksien olleen toivottuja ja iloa tuottavia asioita. Hän kuvailee pariskunnan suhtautuneen raskausvaiheeseen ja lapsen odotukseen “oppikirjamaisesti” ohjeita kuunnellen.

Lopulta huolellisella ja ilontäyteisellä odotuksella ei ollutkaan mitään merkitystä. 

– Se on ihan helvetin kova paikka. Kävimme Julian kanssa kumpikin hirveän kasan tunteita läpi. Vihaa, pettymystä, katkeruutta, epätoivoa. 

Vaikeudet vahvistivat suhdetta

Videolla Savolainen kertoo, ettei pariskunta ole vielä täysin toipunut koettelemuksista. Se ei tubettajan mukaan ole lopulta tarkoituskaan: menetykset tulevat kulkemaan harteilla loppuelämän ajan.

Tubettaja pohtii, että syvästä surusta on kuitenkin seurannut myös hyviä asioita. Menetyksen jälkeen pariskunta kokee ymmärtävänsä ja tukevansa toinen toistaan entistä paremmin. Vaikeudet ovat lujittaneet parisuhdetta. 

Savolaisen mukaan kumpikin on käynyt terapiassa ja saanut apua tilanteessa. Hän kertoo tehneensä videon, jotta voisi omien kokemustensa ja ajatustensa julkituonnilla antaa vertaistukea vastaavia menetyksiä läpikäynneille.

Juuri vertaistuen saaminen on Savolaisen mukaan osoittautunut vaikeasti saatavilla olevaksi tukimuodoksi kriisin keskellä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja