Yöpyisitkö sinä täällä? MTV pääsi kurkistamaan kansainvälisesti ylistetyn Lumikylän sisälle ennen sen aukeamista: "Lunta on käytetty 20 miljoonaa kiloa"

"Lunta on käytetty 20 miljoonaa kiloa"– MTV pääsi kurkistamaan ennakkoon maailmallakin ylistetyn Snow Villagen sisälle 7:01
MTV Uutiset asteli sisään avaimen reiästä. Katso videolta, miltä lumihotellissa oikein näytti!

Lapissa sijaitseva Snow Village aukeaa jälleen. Teemana on tänä vuonna makromaailma: vierailija pääsee kokemaan, miltä tuntuisi kutistua pikkuruiseksi ja nähdä arkiset esineet valtavina. Kurkkaa joulupäivänä aukeavan Snow Villagen sisälle yläpuolelta löytyvältä videolta!

Tomi Kurtakko ja Janne Pasma tiimeineen päättivät tehdä Ylläksen ja Levin välimaastossa sijaitsevaan Lainioon Game of Thrones -teemaisen lumikylän muutama vuosi sitten ja menestys oli valtaisa.

Snow Village nousi turistien huulille ja kylä noteraattiin myös kansainvälisessä mediassa. Muun muassa The Guardian, CNN ja Forbes uutisoivat ilmiöstä.

– Saatiin aivan järkyttävän hyvää palautetta. Lähti maailmalla lentoon, tuli tosi paljon kävijöitä. Meillä ei ole ikinä ollut niin paljon kävijöitä, kuin noina kahtena vuotena, kun toteutettiin Game of Thrones -teemaa, Pasma kertoo.

Hämmästyttävän yksityiskohtaiset, 3000 neliön lumihotelliin rakennetut veistokset eivät kuitenkaan synny hetkessä. Tekninen johtaja Tomi Kurtakko arvioi, että tänä vuonna kylään on kulutettu 20 miljonaa kiloa lunta ja 250 000 kiloa jäätä.

– Kyllä tässä on kuukausi painettu pitkää päivää. Lukemattomia työtunteja, Kurtakko kertoo.

Tänä vuonna teemana makromaailma

Game of Thrones -hahmot ovat tänä vuonna kuitenkin saaneet jäädä.

Snow Villagea ympäröi tänä jouluna makromaailma, jonne saavutaan avaimen reiästä. 

Se symboloi portaalia, josta astuessaan kävijä kutistuu pieneksi.

– Ajatuksena on se, että kun kulkija saapuu sisätiloihin, siitä tulee minimalistinen, niin sanottu pienokainen. Kaikki objektit on laajentunut hurjan kokoisiksi, Pasma kertoo.

Lumilinnan sisällä on muun muassa jättimäisiä lego-hahmoja, rannekelloja ja eläimiä. Mitä pidemmälle kävijä linnassa kulkee, sitä enemmän se antaa myös vihjeitä siitä, kuinka veistokset liittyvät toisiinsa.

Sisälle on rakennettu useita hotellihuoneita sekä jääravintola, jossa tarjoillaan kävijöille kolmen ruokalajin illallista.

Koronatilanne otettu huomioon

Pasman ja Kurtakon mukaan tänä vuonna kaikki on järjestetty siten, että lumikylässä on mahdollista kulkea koronaviruksen kannalta täysin turvallisesti.

– Me odotetaan, että tänä vuonna tulee kotimaisia turisteja käymään. Kotimaiset edellä on lähdetty tänä vuonna rakentamaan tämä kokonaisuus. Puitteet on tehty sen mukaan, että täällä on turvallista kulkea, Pasma kertoo.

Turismin parissa työskentelevät Pasma ja Kurtakko ovat kuitenkin nähneet jo tässä vaiheessa, miten karuja vaikutuksia koronaviruksella on Lapin turismille ollut.

– Tiedossa on, että ulkomaalaisia turisteja ei varmaankaan saada tai aikaisintaan loppukaudesta. Totta kai huoli painaa, kun monet yritykset nojaavat niihin ulkomaalaisiin asiakkaihin. Se on tosi hankala tilanne tässä alueella.

Mutta miltä sisällä mahtaa oikein näyttää? Kurkkaa joulupäivänä aukeavan Snow Villagen sisälle yläpuolelta löytyvältä videolta!

Katso alapuolelta, mistä kaikki lähti! Snow Villagen Game of Thrones -teemaiset veistokset ihmetyttivät vuonna 2018.

Game of Thrones houkuttelee erämaahotelliin 2:15


Lue myös:

    Uusimmat