Mainos

Yöjunat myöhässä useita tunteja

Yöjunia tänä yönä myöhästyttänyt sähköratavaurio Ylivieskan eteläpuolella on saatu alustavasti korjattua, Liikenneviraston Rataliikennekeskuksesta kerrotaan. Turmapaikalla junien yläpuolella roikkuvat sähköradan langat on saatu vedettyä sivuun, ja junat ajetaan paikan ohi dieselveturilla.

Rataliikennekeskus arvelee, että Ylivieskan ohittavat junat myöhästelevät vielä ainakin aamulla. Lopulliset korjaustyöt kestänevät päivään asti, ja dieselveturia joudutaan käyttämään kaikkien junien apuna siihen asti, kunnes kaikki langat on kiinnitetty takaisin.

Yöjunat myöhästelevät tänä yönä enimmillään kolme tuntia, suurin osa kuitenkin puolesta tunnista runsaaseen puoleentoista tuntiin. Myöhästymiset koskevat kuutta kaukojunaa, joista kolme on matkalla pohjoiseen ja kolme etelään.

VR arvioi, että tämän yön myöhästymiset vaikeuttavat yhteensä noin 1500 ihmisen matkantekoa. Eniten myöhästyvän Rovaniemeltä Helsinkiin matkalla olleen junan kaikki makuupaikat on myyty loppuun. VR:n mukaan sama tilanne lienee muissakin yöjunissa.

Rataliikennekeskuksen mukaan vaurion syynä oli yhden vaijerin katkeaminen teknisen vian vuoksi. Ilmeisesti vaijeria ei katkaissut lumi.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.