Mainos

Ympäristön paine saa nuoren tarttumaan pulloon

Ympäristön alkoholimyönteisyys aiheuttaa nuorille paineita käyttää alkoholia, selviää internetin IRC-Galleriassa tehdystä kyselystä.

Suurelle osalle (67 prosenttia) alle 18-vuotiaita nuoria alkoholin juominen on hauska tapa viettää iltaa, "koska se on osa kulttuuria”. Tätä kyselyn teettänyt Skarppi -vertaisvalistusohjelma pitää huolestuttavana.

Osa vastanneista nuorista pitää runsasta alkoholinkäyttöä ja sekoilua typeränä. Jotkut kuitenkin tarttuvat pulloon juuri siksi, että humalassa sekoilu koetaan kaveripiirissä statusta nostavana hauskanpitona.

Nuoret toivoisivat aikuisten puuttuvan juomiseensa

Kyselyyn vastanneista alle 18-vuotiaista nuorista yli puolet kertoi juovansa vähintään kerran kuukaudessa. Nuorten mukaan vanhemmilla ei ole käsitystä lastensa juomisen todellisista määristä.

Vanhempien hyvä esimerkki ja asiallinen keskustelu alkoholista kotona on kyselyn mukaan selkeästi yhteydessä nuorten juomattomuuteen.

Kyselyyn liittyen 500 nuorelta ja aikuiselta kysyttiin neuvoja nuorten alkoholinkäytön vähentämiseen. Kodin ja vanhempien aktiivisuus sekä nuorten toimintamahdollisuuksien lisääminen nousivat tärkeimmiksi keinoiksi Kampin Narinkkatorilla Helsingissä tehdyissä haastatteluissa.

IRC-Gallerian kyselyyn vastasi yhteensä 24 000 12 - 21-vuotiasta nuorta, joista 18 000 oli alle 18-vuotiaita.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.