Mainos

Ympäristöjärjestöt haluavat boikotoida UPM-Kymmenen partnerin paperia

Ympäristöjärjestö Maan ystävät ja indonesialainen metsiensuojeluverkosto Skephi vetoavat kuluttajiin, jotta he välttäisivät käyttämästä UPM-Kymmenen indonesialaisen kumppanin Aprilin paperituotteita. Järjestöjen mukaan Aprilin toiminta tuhoaa sadememetsiä Sumatralla sijaitsevassa Riaussa ja polkee paikallisten kyläläisten oikeuksia.

Maan ystävien ja Skephin vetoomuksen on allekirjoittanut kaikkiaan 29 kansalaisjärjestöä 11 eri maasta. Siinä kehotetaan välttämään PaperOne-tuotemerkillä varustettuja Aprilin paperituotteita. UPM-Kymmene ja April ryhtyivät pari vuotta sitten tiivistämään yhteistyötään hienopaperialalla. Suunnitelmat laajemmasta yhteistyötä, jonka oli määrä huipentua 30 prosentin osakevaihtoon, kariutuivat aiemmin syksyllä. Nyt UPM-Kymmene markkinoi Aprilin paperituotteita Euroopassa joulukuun 8. päivään saakka.

UPM-Kymmene on myös lainoittanut Aprilin sellutehdasta Riaussa ja yhtiöt omistavat yhdessä kiinalaisen paperitehtaan. Kaikkiaan 121 miljoonan dollarin eli noin 680 miljoonan markan suuruiseen lainaan kuuluu myös vuodenvaihteeseen voimassa oleva optio, jonka ansiosta UPM-Kymmene voi muuttaa sen 15 prosentin osuudeksi Riaun sellutehtaasta.

-Mielestämme UPM-Kymmene ei saisi käyttää optiotaan, sillä silloin se valitsee todella sademetsien muuttamisen selluksi. Vaadimme myös, että UPM-Kymmenen ja Aprilin Kiinan-paperitehdas pidättyy käyttämästä Riaun sademetsäsellua, sanoi Maan ystävien edustaja Marko Ulvila.

UPM-Kymmenen ympäristöasiain varajohtaja Pehr-Eric Pått ei ole antanut lupauksia lainaoption suhteen. Hänen mukaansa option käyttämisestä päätetään asianmukaisissa elimissä vuoden loppuun mennessä. Pått totesi UPM-Kymmenen pitävän järkevänä Indonesian hallituksen suunnitelmia, joiden mukaan 1 prosentti maan pinta-alasta muutetaan metsäviljelyksiksi puu- ja paperiteollisuuden tarpeita varten.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.