Yllytysleikkiä leikkinyt poika tuli itkien kertomaan Pialle, kuinka kaveri jäi auton alle: "Ensimmäinen ajatukseni oli, että nytkö se todella tapahtui"

Viime aikoina on jälleen uutisoitu tapauksista, joissa nuoret ovat aiheuttaneet ilmeistä vaaraa liikenteelle makaamalla moottoritiellä tai odottamalla asemalle lähestyvää junaa raiteille kurottautuen.

Pia todisti kolme vuotta sitten sitä, miten yllytysleikki päättyi huonosti. Hän oli työmatkoillaan Myrskylässä nähnyt usein alakouluikäisten poikien leikkivän tien varressa.

​​​​​​Leikkiin kuului suojatien äärellä kyttääminen ja siihen ryntääminen juuri ennen auton tuloa. Lapset yllyttivät usein toisiaan hyppäämään suojatielle äkisti, kun autoilija arvuutteli, lähteekö lapsi ylittämään tietä vai ei.

– Töihin mennessä katselin aina tätä poikien leikkiä ja kehotin useamman kerran heitä lopettamaan vaarallisen leikkinsä. Ja sitten tuli se päivä, kun onnettomuus tapahtui.

Pia oli kaupan kassalla, kun auto töytäisi pientä poikaa.

– Ensimmäinen ajatukseni oli, että nytkö se todella tapahtui. Ajattelin, että siellä olisi joku nuori kuski ajanut poikien päälle. Ihmisiä ryntäsi sinne kauppaan kertomaan, mitä oli tapahtunut, hän muistelee.

Kuski ei ollut juuri kortin saanut nuori, vaan tavallinen perheen isä, jolla oli kaksi lasta kyydissään. Nopeusrajoitus tiellä oli 40 kilometriä tunnissa.

Pian mukaan perheen isä ajoi rajoitusten mukaisesti.

– Kolahti kunnolla. Toinen lapsista joutui auton töytäisemäksi ja toinen pojista tuli kauppaan itkemään.

Ambulanssi soitettiin paikalle ja poika vietiin sairaalahoitoon. Hän jäi henkiin eikä pahempaa jälkeä onnettomuudesta Pian mukaan tullut.

– Onneksi ei pahemmin käynyt. Pojan päälle ajanut isä oli kyllä hyvin järkyttynyt, Pia muistelee.

Tapaus jäi varoittavaksi esimerkiksi

Myrskylä on pieni kylä, jossa oli tapahtuman aikaan parisen tuhatta asukasta. Pia arvelee, että pienellä paikkakunnalla lähdetään kärkkäämmin mukaan vaarallisiin leikkeihin.

– Siellä haetaan jännitystä ja yllytellään toisia mukaan. Pienissä kylissä on se ongelma, että nuoret ajavat siellä kovaa. Varsinkin juuri kortin saaneet aiheuttavat hämminkiä.

Pia tunsi auton töytäisemäksi joutuneen pojan vanhemmat ja kertoo, että poika sai tapahtuneen jälkeen puhuttelun. Tapaus jäi varoittavaksi esimerkiksi paikkakunnalle.

– Tällaista ei enää minun aikanani ainakaan Myrskylässä tapahtunut. Siihen se loppui, Pia kertoo.

– Näidenkin poikien leikkiin oltiin jo useamman kerran puututtu ja mikään ei mennyt perille. Lasten kasvatukseen ja valistamiseen pitäisi kiinnittää huomiota enemmän jo tarhaiästä lähtien.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja