Mainos

Pyöräilijä teki äkkikäännöksen suoraan Akseli-vauvan päälle – Järkyttynyt äiti: "Hän ei voinut edes sen vertaa hengähtää, että olisi katsonut mihin törmäsi"

0:26

Vaasalaisen Annikan leppoisa, keväinen kävelylenkki sai eilen hurjan päätöksen, kun takaa tullut pyöräilijä teki äkkikäännöksen suoraan Annikan työntämien lastenvaunujen päälle.

Yllä oleva video järkytti ja puhutti MTV.fin lukijoita puolitoista vuotta sitten. Videolla nuori poika ajaa kännykkä kädessään suoraan autotielle. 

Vaunuissa istunut puolivuotias Akseli-vauva oli äidin mukaan vaarassa jäädä pahasti pyörän alle. Vain äidin nopea reaktio ja se, että vauva oli vaunuissa sattumalta istuma-asennossa, pelastivat pojan pahemmilta vammoilta.

– Olin 12-vuotiaan tyttäreni, hänen taluttamansa pienen koiran sekä vaunujen kanssa kävelemässä kohti postia, kun rysähti. Kuljimme tiiviisti leveän tien oikeaa laitaa, näin teemme aina ja olimme muutenkin juuri ohittaneet toisen koiran, joten emme todellakaan hortoilleet keskellä tietä, Annika kertoo MTV Uutisille suureen säikähdykseen johtanutta tilannetta.

U-käännös oudossa paikassa: "Kamalaa kyytiä hän piti"

Törmäys tapahtui, kun ohi mennyt pyöräilijä kääntyi äkisti ja törmäsi kärryihin. Hän teki ikään kuin "u-käännöksen" paikassa, jossa siihen ei ole minkäänlaista syytä.

– Nuorella naisella vaikutti olevan todella kova kiire. En tiedä, oliko hänellä kiire määränpäähän vai jonkun perään vai urheiliko hän mahdollisesti jonkun sovelluksen avulla, mutta kamalaa kyytiä hän piti. Hän ei voinut edes hengähtää sen vertaa, että olisi katsonut, että mihin törmäsi ja mitä oikein tapahtui.

Annikan mukaan törmääjä oli 20-30-vuotias, tummahiuksinen nainen, jolla oli urheilulliset vaatteet ja kypärä päässään. Säikähtänyt äiti antoi kuulua.

– Huusin, että mihin ihmeeseen sä menet, mitä ihmettä sä teit, taisin jopa päästää kirosanoja. Sieltä se nainen huutaa kimeällä äänellä vain, että "sori". 

Säikähdys johti siihen, että loppulenkki meni kuin sumussa. 

– Illalla puhuimme tapauksesta paljon ja kiitimme suojelusenkeleitä. Olin nimittäin juuri ajatellut, että Akseli voisi mennä makuuasentoon. Tässä tapauksessa pyörän eturengas olisi osunut suoraan vauvaa päähän. Nyt osumaa otti vain kärry, kun poika sattui vielä istumaan.

Vauvan säästi isommalta vammalta myös se, että hän oli vaunun vöissä kiinni.

– Moni voi ajatella, ettei valjailla ole niin väliä lapsella, joka ei vielä nouse itse ylös.

Huonoa esimerkkiä lapsille

Annika painottaa kulkeneensa perheineen tien laitaa, sillä hän haluaa esimerkillään näyttää, että ajattelemalla muitakin kaikki mahtuvat kyllä liikkumaan. Häntä harmittaa se, että paikalta paennut nainen näytti hänen tyttärelleen huonoa esimerkkiä asioiden hoitamisesta.

– Tämän olisi voinut sopia paikan päällä. Tyttärenikin pohtii edelleen, miksei nainen pysähtynyt ja ottanut kypärää pois päästään ja jutellut asiasta. Mielestäni meidän jokaisen vastuulla on opettaa käytöstapoja omalla esimerkillään.

Hän toivoo edelleen kuulevansa naisesta ja siitä, miten tilanne hänen mukaansa meni. Hän korostaa, että vauva on kunnossa.

– Toivottavasti hän miettii niitä omia ajolinjojaan liikenteessä, kuten kaikki muutkin tiellä liikkujat. 

7:05

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.