Yllätyssiirto vei Miro Aaltosen pienestä Vitjazista ökyrikkaaseen SKA:han – ero näkyy päivittäisessä toiminnassa: "Niihin on panostettu enemmän"

Jääkiekkoilija Miro Aaltosen elämä mullistui joulun alla, kun KHL:n jättiseura Pietarin SKA tiedotti hankkineensa Aaltosen riveihinsä.

Alkukauden Aaltonen oli kiekkoillut sarjan pikkuseuroihin lukeutuvassa Vitjaz Podolskissa hyvällä menestyksellä. 34 otteluun syntyivät tehot 9+15.

Siirto Pietariin tuli yllätyksenä.

– Sieltä tuli seurajohdolta ilmoitus, että nyt tapahtui näin. Sitten pakattiin kamat ja lähdettiin. Jääkiekkomaailmassa on aina mahdollisuus treideihin. Nyt se osui omalle kohdalle.

Elämä uudessa kotikaupungissa Pietarissa ei ole vielä ehtinyt asettua aloilleen. Heti siirron jälkeen oli edessä maajoukkueturnaus, jonka jälkeen SKA lähti vieraskiertueelle.

Aaltonen asustelee yhä hotellissa.

– Lähdimme heti reissuun, joten en ole kämppää ehtinyt katsella. Kun menemme takaisin Pietariin, pitäisi alkaa etsiä asuntoa.


"Kaiken maailman valmentajia ja fysioita on enemmän"

Hyppäys Moskovan kupeessa olevasta teollisuuskaupungista tarunhohtoiseen Pietariin ei ole Aaltosen sanojen mukaan ollut niin suuri kuin voisi kuvitella.

Myöskään ero seurojen välillä ei ole järisyttävä. Jättiseura SKA ei esimerkiksi lennä suuremmalla lentokoneella kuin Vitjaz.

– Ihan samanlaisilla lentokoneilla lennetään. Ei se toiminta hirveästi eroa, Aaltonen sanoo.

– Ehkä kaiken maailman valmentajia ja fysioita on enemmän. Niihin on panostettu enemmän.

Yhdessä asiassa ero sen sijaan on selvä. Loputtoman rikkaalla SKA:lla riittää laadukkaita pelaajia useampaankin kentälliseen, mikä tuo mukanaan kovemman kilpailun pelipaikoista.

–Tietysti seura on vähän erilainen, kun runko on laajempi. Meillä on varmaan kuusi kenttää jätkiä mukana. Koitan olla joka päivä parempi.


Tehottomuus tuo paineita

Aaltonen on ehtinyt pelata uuden seuransa riveissä kuusi ottelua. Alkukaudesta Vitjazissa tehoilleen hyökkääjän pistesarake näyttää vielä toistaiseksi nollaa.

Aaltonen myöntää tuntevansa paineita tuloksen tekemisestä.

– Ainahan sitä on paineita jääkiekossa. Pitää onnistua ja voittaa. Parannettavaa on paljon. Näköjään vie hetken, että pääsee joukkueen peliin sisälle.

Aaltonen on saanut uudessa seurassaan hyvän näyttöpaikan. Ylivoimavastuuta on tullut, kuten tuli myös Jokereita vastaan Helsingissä perjantaina. Se miellyttää.

– Tietysti, kun pääsee ylivoimaa pelaamaan, voi olla tyytyväinen. Tehoja e ole tullut, joten pitää olla parempi. Toivottavasti saan jatkaa ylivoimalla.

Päävalmentaja Aleksei Kudasov ei ole tarkemmin ruotinut Aaltosen peliä tai kertonut, mitä tältä odottaa.

–Vähän on käyty läpi, miten pelit ovat menneet.


Suomalaiset johtavat SKA:n peliä

SKA:n pelaajistossa on yksi erityinen piirre, jota Aaltosen tulo joukkueeseen vain korostaa. Joukkueessa pelaa parhaillaan neljä suomalaista keskushyökkääjää.

Perjantaina Jokereita vastaan Aaltosen lisäksi kokoonpanoon mahtuivat Jori Lehterä ja Joonas Kemppainen Jarno Koskirannan seurattua ottelua sivusta.

Aaltonen sanoo suomalaissentterien kilpailevan pelipaikoista hyvässä hengessä.

–On mukava, että on suomalaisia. Tulee kopissakin juteltua paljon suomea. Aina on kilpailutilanne, ajamme kaikki toisiamme eteenpäin. Tietysti jäällä on kova kilpailu.

SKA:n suomalaisseurue jatkaa seuraavaksi matkaansa Minskiin, missä se kohtaa paikallisen Dynamon sunnuntaina.

Aaltosen tavoitteena on palauttaa joukkue voittojen tielle perjantain rökäletappion jälkeen.

– Yritetään kääntää kurssi tästä.

 

Lue myös:

    Uusimmat