Petri Kontiola laittoi Jokerien nöyryyttävän voiton venäläisten juhlinnan piikkiin: "Pahoja niille"

Jokerit nöyryytti Pietarin SKA:ta jääkiekon KHL:ssä 6–0-voitolla Hartwall-areenassa. Helsinkiläisten päävalmentaja Lauri Marjamäki myhäili tyytyväisenä, kun taas sentteri Petri Kontiola oli kommenteissaan värikkäämpi.

Marjamäki oli varsin tyytyväinen ottelun toiseen erään, jossa Jokerit latoi taululle viisi maalia 13 minuutissa ja 49 sekunnissa. Ensimmäinen erä oli maaliton.

Tehoerän kertaaminen sai muuten kivikasvoisen Marjamäen hieman jopa hymyilemään. Jokerit laukoi erässä kymmenen kertaa. Laukauksista puolet painui verkkoon.

– Joskus tuntuu, että kaikki menee. Ennen kaikkea tehokkuus oli aika kovaa luokkaa kakkoserässä.

Marjamäki oli tyytyväinen tapaan, jolla Jokerit nousi tasaisen ensimmäisen erän jälkeen kuskin paikalle. Ensimmäisessä erässä molemmilla oli laadukkaita maalipaikkoja.

– Saimme vähän jämäköitettyä peliä. Meillä on aika hyvä tehokkuus ollut, kun katsoo viimeisiä pelejä, paljonko olemme tehneet maaleja. Sellainen itseluottamus paistaa läpi kiekollisesta pelistä, Marjamäki pohti.

– Ei 6–0 varmasti oikea tasoeroa ollut, mutta teimme koko ajan pieniä asioita hyvin, minkä takia maalitkin meille tulivat.

Erityisen tyytyväinen Marjamäki oli Jokerien kurinalaisuuteen. Ensimmäisessä erässä nähtiin muutama kova taklaus, mutta ottelu pysyi rauhallisena.

– Siinä oltiin hyviä. Yleensä SKA-pelit menevät meillä tunnepuolella yli. Puhuimme, että keskitytään vain siihen pelaamiseen. Kurinalaisuus, varsinkin SKA:ta vastaan, jossa on taitoa, oli hyvää luokkaa.

"Uudenvuoden jälkeiset pelit ovat pahoja niille"

Jokerit-sentteri Petri Kontiola iloitsi niin ikään tehokkuudesta, mutta laittoi Jokerien nöyryyttävän voiton myös venäläisten juhlinnan piikkiin.

– Teimme hyvällä prosentilla paikoista maaleja. Siinäpä se, Kontiola aloitti ja jatkoi:

– Venäläisillä on joulu alla. Uudenvuoden jälkeiset pelit ovat pahoja niille.

Kontiola tietää, mistä puhuu. Yhdeksän Venäjällä vietetyn KHL-kauden aikana paikalliset tavat tulivat tutuiksi.

– On monta kertaa oltu lujilla.

Suomalainen joulu pitkästä aikaa kotimaassa pelaavalle Kontiolalle oli mieluisa.

– Oli aivan mahtavaa viettää joulu perheen ja ystävien kanssa. Se oli jotain, mitä kaipasin. Kymmenen vuotta meni pelaillessa. Joulu Venäjällä pisti aina vähän mielen surulliseksi.

Jokerit ei ollut ennen perjantaita voittanut SKA:ta lähes kahteen vuoteen. Edellinen voitto tuli helmikuussa 2018. Kontiola ei sanojensa mukaan tiennyt asiasta.

– Nyt päivitettiin se.

Lue myös:

    Uusimmat