Mainos

Yllätysmestari ampumahiihdon SM-kisoissa

Viitasaaren Tovereitten Vesa Pöntiö nousi pikakisan viidenneltä sijalta mestariksi ja Vehkalahden Veikkojen Katja Holanti säilytti lauantaina hankkimansa etumatkan ampumahiihdon takaa-ajokisassa tänään Kauhajoella.

Sotkan hiihtokeskuksessa käytyä kisaa vaikeutti kylmä viima ja ajoittain puhaltanut puuskainen tuuli. Lauantaina pikakisan 10 kilometrin matkalla voittanut Tuusulan Voima-Veikkojen Ville Räikkönen pääsi takaa-ajossa ensimmäisenä ladulle 57 sekunnin turvin ennen Kauhajoen Karhun Vesa Hietalahtea. Kuusi sekuntia Hietalahdesta starttasi Säkylän Urheilijoitten Harri Eloranta, neljäntenä kaksi sekuntia Elorannasta Kuhmo-Skin Paavo Puurunen ja vasta viidentenä minuutin ja viisi sekuntia Räikkösen jälkeen Vesa Pöntiö.

Räikkönen säilytti etumatkansa aina viimeiselle eli neljännelle ampumapaikalle saakka. Räikkönen ampui kuitenkin kolme pummia ja joutui kiertämään kolme sakkokierrosta. Kaikki kolme edellistä ampumapaikkaa puhtaasti selvittänyt Pöntiö sai hänkin sakkokierroksen, mutta vain yhden. Pöntiö pääsi lähtemään siis ensimmäisenä viimeiselle 2,5 kilometrin lenkille. Vesa Pöntiö ei ole kuulunut tällä kaudella liiton varsinaiseen huippuryhmään, mutta sanoi, että hänellä oli tänään näytön paikka ja hän halusi myös näyttää valitsijoille kuntonsa Slovakian helmikuisia MM- kisoja varten.

Mari Lampinen nousi kolmanneksi

Katja Holanti säilytti helposti lauantaina hankkimansa etumatkan, vaikka ampui neljä pummia. Katja pystyi kasvattamaan jo pikamatkalla hankkimansa 50 sekunnin etumatkan toiseksi sijoittuneeseen Kymin Koskenpoikien Tiina Mikkolaan 1.34 minuutiksi. Kolmanneksi nousi kuitenkin hyvän hiihdon suorittanut Lahden Hiihtoseuran Mari Lampinen, joka viidestä sakkokierroksesta huolimatta nousi kolmanneksi. Eroa voittajaan oli minuutti ja 46 sekuntia.

Sekä Holannin että Mikkolan suoritusta himmensi neljä sakkokierrosta. Neljänneksi sijoittuneella Annukka Mallatilla sakkokierroksia oli peräti seitsemän ja viidenneksi sijoittuneella Niina Jyrkiäisellä kuusi. Takaa-ajokisassa toisena matkaan lähtenyt Rovaniemen Ampumahiihtäjien Sanna-Leena Perunka putosi kuudenneksi. Sakkokierroksia kertyi viisi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.