Yllätyskäänne! Ville Nieminen jatkaa sittenkin Pelicansin peräsimessä

7:27
Ville Niemisen kommentit tuoreesta Pelicans-jatkosopimuksesta. 

Ville Nieminen jatkaa Lahden Pelicansin päävalmentajana jääkiekon SM-liigassa ensi kaudella, seura tiedottaa.

Sopimus on vuoden mittainen. Niemisen valmennustiimissä jatkavat Pasi Nurminen, Arttu Lipsanen sekä Tommi Pärmäkoski.

– Ensimmäinen kausi päävalmentajana ja varsinkin tämä kevät mentiin kaasu pohjassa. Kauden päättymisen jälkeen on ollut tärkeää, että hetki on voitu puhaltaa ulos, ja sen jälkeen käydä syväluotaavat keskustelut ja analyysit kuluneesta kaudesta sekä piirtää tulevat suuntaviivat. Olen ylpeä tästä valmennusryhmästä. Ammattimiehet ovat töissä, Nieminen kommentoi seuran tiedotteessa.

Nieminen, 42, solmi viime vuonna 1+1+1-mallisen sopimuksen Pelicansin kanssa. Nieminen luotsasi debyyttikaudellaan Pelicansin komeasti SM-liigan runkosarjan kolmanneksi, mutta taival pudotuspeleissä tyssäsi jo puolivälierissä HIFK:n käsittelyssä.

Niemisen jatkaminen lahtelaisseuran riveissä on ollut kaikkea muuta kuin varmaa. Jo runkosarjan viime metreillä mediassa kohistiin siitä, ettei Pelicans olisi käyttämässä Niemisen sopimuksessa olevaa jatko-optiota. Pelicans on myös viivytellyt valmentajauutisen kanssa pitkään, mikä viittaa siihen, että Niemisen jatko oli epävarmaa. 

Pelicans ja Nieminen pääsivät kuitenkin lopulta sopuun option käyttämisestä, joten värikäs valmentaja jatkaa Lahdessa myös ensi kaudella.

Seuran mukaan "prosessin kulku on kuitenkin edennyt organisaation suunnitelmien mukaan".

– Kyse on ollut isosta kokonaisuudesta, jota olemme rakentaneet organisaation sisällä. Käytämme kokonaisuudesta nimitystä Pelicans-polku ja se pitää sisällään Junior-Pelicansin, Heinolan Peliitat ja Liiga-Pelicansin. Nyt meillä on kaikki palaset valmiina ja oikeilla paikoilla, joten on myös oikea aika tulla asian kanssa ulos. Ei Ferrarikaan esittele etusiipeään ennen kuin koko auto on valmis. Olemme olleet oikein tyytyväisiä tästä runsaasta ilmaisesta medianäkyvyydestä, urheilujohtaja Janne Laukkanen summaa. 

8:27
Pelicansin urheilujohtaja Janne Laukkanen kommentoi Ville Niemisen jatkosopimusta. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja