Mainos

Yllättävää tietoa parinvalinnasta

Oletko kuvitellut valinneesi kumppanisi täysin omin nokkinesi? Todennäköisesti myös muiden mielipiteellä on ollut väliä.

Uuden tutkimuksen mukaan ihmiset eivät välitä pelkästään siitä, mitä heidän ystävänsä ajattelevat heidän uudesta kumppaniehdokkaastaan. Myös täysin vieraiden ihmisten mielipiteellä on väliä.

– Ihmiset eivät elä tyhjiössä. Evolutiivisesta näkökulmasta katsottuna siinä on järkeä, että meihin on kehittynyt mekanisemeja, joiden avulla voimme hyödyntää ympäristömme tietoa, tutkija Skyler Place Indianan yliopiston psykologian ja aivotieteiden laitokselta sanoo.

– Ajattelemme helposti, että kumppanin etsiminen on parasta tehdä yksin, että voimme parhaiten luottaa itseemme. Mutta ihmiset, kuten monet muutkin eläimet, huomioivat muiden mieltymykset, jotta kumppanin etsintä olisi vielä tehokkaampaa. Ne, kenestä muut pitävät, saattavat olla hyvä valinta myös meille itsellemme, hän jatkaa.

Tutkimukseen osallistuneet 40 miestä ja naista pistettiin katsomaan videoituja speed date -tapahtumia. Speed date -tapahtumaan kuuluu, että miehet ja naiset tapaavat vauhdikkaasti saman tapahtuman aikana monia kumppaniehdokkaita. Treffit kestävät noin kolme minuuttia.

Tutkimukseen osallistuneet olivat Indianan yliopiston oppilaita. Speed date -videot olivat puolestaan peräisin Saksasta. Oppilaita pyydettiin kertomaan, kuinka onnistuneina he pitivät videoituja treffejä.

Miesten kiinnostus naisia kohtaan nousi yleisesti sen jälkeen, kun he katsoivat videot. Mutta kiinnostus videolla esiintynyttä naista kohtaan nousi huomattavasti, jos naista treffaillut mies näytti olevan kiinnostunut naisesta. Kiinnostus naista kohtaan nousi vielä lisää, jos tutkimukseen osallistuneet miehet pitivät naisesta kiinnostunutta treffien miestä yhtä viehättävänä tai viehättävämpänä kuin itseään.

Naisosallistujien kiinnostus videoiden miehiä kohtaan nousi, jos myös videoiden naiset olivat miehistä kiinnostuneita. Samoin naisten kiinnostus miestä kohtaan laski, jos treffien nainen ei vaikuttanut kiinnostuneelta, toisin kuin miespuolisilla tutkimukseen osallistuneilla.

Tutkimustulokset julkaistiin Evolution and Human Behaviour -lehdessä.

Lähde: Times of India

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.