Lewis Hamiltonilta suoraa kritiikkiä Max Verstappenille – ”Jotkut ovat vain typeriä”

Sunnuntain Meksikon GP:ssä brittikuski Lewis Hamilton onnistui ajamaan voittoon, vaikka hän ja Max Verstappen osuivat yhteen heti avauskierroksella. Hamilton yritti hieman kierrellä, kun häneltä kysyttiin Verstappenin toiminnasta – lopulta britti paukutti ilmoille suoraa tekstiä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Yhdysvaltain GP suorana 1.-3.11.
Pe: 1. harjoitukset klo 17.55, 2. harjoitukset klo 21.55
La: 3. harjoitukset klo 19.55, aika-ajot klo 22.55, ennakkotunnelmat klo 22.00
Su: Yhdysvaltain GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Red Bull -kuski Verstappenin osalta viikonloppu sujui vähemmän hohdokkaasti. Hollantilaiskuljettaja menetti paalupaikkansa, kun hän meni ylimielisesti möläyttelemään sen, miten hän ei päättänyt nostaa jalkaa kaasulta Valtteri Bottaksen ulosajon jälkeen.

Tästä Verstappenille lätkäistiin kolmen lähtöruudun rangaistus ja tiputus paalupaikalta neljänteen ruutuun.

Itse kisassa Verstappen yritti paikkailla pudotusta aggressiivisilla liikkeillä. Lopulta hän ja Mercedes-kuski Hamilton osuivat yhteen, minkä myötä kaksikko vieraili nurmikon puolella.

Verstappen oli kontaktissa myös Bottaksen kanssa muutamaa kierrosta myöhemmin. Verstappenin takarengas puhkesi, kun hän ohitti Meksikon radan stadionosuudella suomalaisen.

Kisan jälkeen lehdistötilaisuudessa Hamiltonilta kysyttiin, että pitääkö Verstappenia lähestyä ja kohdella eri tavoin kuin muita kuskeja?

– Kyllä, Hamilton myönsi.

– Toki jokainen kuljettaja on erilainen. Jotkut ovat fiksumpia, jotkut ovat todella fiksuja, jotkut ovat aggressiivisia ja jotkut ovat vain typeriä, Hamilton jatkoi, ovelan viittauksen kera.

– Kokemusten perusteella joillekin ihmisille antaa enemmän tilaa. Joillekin ei tarvitse, koska he käyttäytyvät kunnioittavasti.

– Mutta Max, hänen kanssaan sitä todennäköisesti osuu yhteen, jos hänelle ei anna ylimääräistä tilaa. Joten yleensä sitä pitää antaa.

– En usko, että tuo on mitenkään tarkoituksellista tai mitään sellaista, mutta… kyse on vähän siitä, että hän on kuin magneetti tuollaisille jutuille, Hamilton sanoi suoraan.

– Onneksi pystyin pitämään auton kasassa, britti päätti.

Lehdistötilaisuudessa vieressä istunut Sebastian Vettel otti ovelan jatkon aiheelle.

– Kopioi ja liitä, Vettel sanoi Hamiltonin kommenteista, Verstappeniin liittyen.

Lue myös:

    Uusimmat