Max Verstappen pahoitti mielensä F1-fanien toiminnasta – ”Ei reilua”

F1:ssä omanlaisena rämäpäänä tutuksi tullut Max Verstappen puolustaa sangen suorasanaisesti Kanadan GP:n tuomaristoa tapauksesta, jota on pyöritelty jo parin viikon ajan laji-ihmisten parissa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Ranskan GP suorana 21.-23.6.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Ranskan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Toissaviikonloppuna Montrealissa kansainvälisen autoliiton FIA:n tuomariston päätös nousi tikunnokkaan, kun Ferrarin saksalaiskuski Sebastian Vettel menetti voittonsa aikarangaistuksen myötä. Taustalla oli tilanne, jossa Vettel ajautui ruohikolle, palaten radalle suoraan Mercedeksen brittikuskin Lewis Hamiltonin eteen.

Tuomaristo tulkitsi tilanteen niin, että Vettel palasi radalle ”vaarallisella tavalla”. Näin ollen saksalaisella lyötiin viiden sekunnin aikarangaistus.

Päätös on herättänyt närää, sillä itse tilanteessa Vettel pyrki saamaan autoaan "suoraksi" pienen seikkailun jälkeen. Varsinkin Italiassa päätös herätti hyvin voimakasta kritiikkiä.

Eikä likapyykki rajoittunut pelkästään saapasmaahan. Muun muassa FIA:n tuomaristossa mukana ollut Emanuele Pirro sai kritiikkiä muun muassa F1-legendoilta. Kärkkäimmät kommentit tulivat puolestaan fanien suunnalta.

Tämä ei jäänyt huomaamatta F1-sarjan tähtiin kuuluvalta Red Bullin Max Verstappenilta.

– Luin muutamia juttuja ja kommentteja siitä, miten jotkut tuomarit olivat saaneet hyvin ala-arvoisia viestejä Twitterissä sun muualla. Se ei ole reilua, Verstappen totesi Autosportin mukaan Ranskan GP:n alla.

– Enemmänkin meidän pitäisi katsoa sääntökirjaa ja päättää, että mitä voimme muuttaa tai mitä sieltä pitäisi ottaa pois, Verstappen jatkoi tapaukseen liittyen.

Rämäpäinen hollantilaiskuski toivoo sitä, että kuljettajat saisivat ajaa aidosti kilpaa radalla, eikä jokaista pientä kontaktia otettaisi millintarkkaan syyniin.

Verstappen itse sai lähikontaktin tuomaritoimintaan tammikuussa, kun hän oli mukana tuomaristossa sähköformuloiden osakilpailussa. Kyse oli niin sanotusta yhdyskuntapalvelusta, joka hänelle määrättiin viime kauden Brasilian GP:n tönimistapauksen johdosta.

– Joskus tuomarit eivät edes halua antaa rangaistusta, mutta heidän on pakko, Verstappen jakaa ymmärrystä, jatkaen:

– He yrittävät tehdä työnsä parhaalla mahdollisella tavalla. Ei ole reilua sanoa, että he tekivät huonoa työtä, hollantilainen viittasi Kanadan GP:n tapahtumiin.

Lue myös:

    Uusimmat