Yllättävä konsti: Näin saat mansikat säilymään pidempään

Mansikat saa säilymään syömäkelpoisina pidempään, jos ne käsittelee oikealla tavalla.

Konsti on yksinkertainen: Ota mansikat ja upota ne kulholliseen lämmintä vettä. Monet saattavat luulla, että marjat muussaantuvat ja vettyv't vedessä lilluessaan, mutta ainakaan mansikoiden kohdalla väittämä ei pidä paikkaansa. Vedessä uitetut mansikat säilyvät jääkaapissa pidempään ja maistuvat maukkaammilta!

Lämpimässä vedessä liotuksen teho perustuu siihen, että veden lämpötilan tulisi olla riittävän kuuma tappaakseen mansikoissa pesivän homesienen. Ideaali liotuslämpötila on noin kuusikymmentä astetta, ja mansikoiden ei tarvitse kuin käväistä vesikulhossa – jo viidentoista sekunnin upotus riittää.

Vinkki on erityisen tehokas juuri silloin, kun haluaa säilyttää marjat syömäkelpoisina useamman päivän. Jos kuitenkin aiot syödä mansikat tuoreeltaan, ei ole tarvetta niiden veteen upottamiselle.

Herkullisia mansikkareseptejä:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat