Ylittikö Lewis Hamilton rajan Valtteri Bottaksen kanssa? – ”Jouduin ulos radalta, välttääkseni kolarin”

Mercedeksen brittikuski Lewis Hamilton varmisti uransa kuudennen maailmanmestaruuden sunnuntaina Yhdysvaltojen Austinissa. USA:n GP:n voittoon ajoi kuitenkin hänen tallikaverinsa Valtteri Bottas, joka ohitti britin kisan loppuvaiheilla. Hamilton ei tehnyt kuitenkaan ohitusta millään tavalla helpoksi. Ylittikö Hamilton rajan omalla toiminnallaan?

Bottas jahtasi Hamiltonia kisan loppuvaiheilla, toisen varikkopysähdyksen jälkeen. Astetta pehmeämmillä ja paremmassa kunnossa olleilla renkailla Bottas saavutti nopeasti Hamiltonin, joka ei antanut kuitenkaan yhtään periksi.

Ensimmäisessä yrityksessä Bottas oli aivan Hamiltonin imussa, kun kaksikko kääntyi pitkän takasuoran jälkeen mutkaan 12. Hamilton ajatti suomalaiskuskin radan ulkopuolelle, eikä Bottas päässyt britin edelle.

– Lewis teki pienen virheen mutkassa 11, joka avasi minulle paikan. Hän peitti sen sisäpuolelta, joten minun piti ottaa linja ulkopuolelta. Olin jo edellä, mutta hän jarrutti todella myöhään. Minun piti mennä ulos radalta välttääkseni kolarin, Bottas kävi läpi tilannetta lehdistötilaisuudessa, myöntäen ison riskitekijän.

Lopulta ohitus onnistui kierroksella 52. Myös tässä kohtaa Bottas sai olla tarkkana brittikuskin kanssa.

– Hamilton ei tehnyt missään vaiheessa ohittamista helpoksi. Ensimmäisellä kerralla hän laittoi Valtterin pitkäksi ja toisella kerralla, kun Valtteri meni lopulta ohi, hän ajatti itsensä keskelle linjaa niin, että Valtteri joutui kiertämään hänet todella kaukaa. Samalla Valtteri sai kaiken lian renkaisiin, C Moren F1-asiantuntija Ossi Oikarinen mietti, tiivistäen:

– Ei tullut kyllä mitään ilmaiseksi Valtterille.

Mutta ylittikö Hamilton ”rajan” toimillaan, varsinkin tilanteessa, jossa hän puski Bottaksen ulos radalta?

Suomalaiskuski otti Hamiltonin toiminnan hyvin tyynesti vastaan.

– Se oli ihan ok, koska olisin tehnyt ihan samalla tavalla hänen asemassaan. Sitä pitää puolustaa parhaansa mukaan, Bottas totesi.

Loppuhetkillä Hamilton oli vaikeuksissa Red Bullin Max Verstappenin kanssa. Verstappenin ohitusaikeet kariutuivat, kun Haasin Kevin Magnussenin auto hyytyi takasuoran jälkeiseen mutkaan. Näin ollen Verstappen ei pystynyt ohittamaan Hamiltonia parhaassa mahdollisessa paikassa.

Bottaksen kommentit USA:n GP:stä:


Hamiltonin kommentit maailmanmestaruuden varmistumisen jälkeen:


Lue myös:

    Uusimmat