F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Valtteri Bottakselle suoraa kritiikkiä entiseltä kilpakumppanilta – nosti esiin havainnon Lewis Hamiltonin mokasta: "Tekee mestarin elämän liian helpoksi"

4:11
Valtteri Bottaksen hyökkäys startissa oli ahnas, mutta suomalainen ei päässyt Lewis Hamiltonin ohi. C Moren F1-studio analysoi Bottaksen kisan.

F1-asiantuntijana nykyisin toimiva entinen kisakuski Jolyon Palmer arvostelee Valtteri Bottasta turhasta varovaisuudesta, jonka takia tallikaveri Lewis Hamilton on päässyt kauden aikana helpommalla kuin olisi pitänyt.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Italian GP suorana 4.-6.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Italian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hamilton repäisi viikonloppuna Belgian GP:ssä jo 47 pisteen MM-johdon Red Bullin Max Verstappeniin. Bottas aloitti kauden voitolla, mutta on sen jälkeen jäänyt tasaisesti tallikaveristaan Hamiltonista.

Palmer pani merkille Bottaksen aidon yllätyksen tiimitoverinsa vauhdista Span radalla. Aika-ajossa eroa syntyi kaksikon välille yli puoli sekuntia. Startissa suomalainen roikkui tiukasti Hamiltonin kintereillä, muttei saanut puristettua ohi.

– Se oli Bottaksen iso mahdollisuus, mutta se meni lopulta pieleen oikeastaan sen takia, että hän oli liian lähellä Hamiltonia La Source -mutkan ulostulossa, Palmer näkee Span radan tiukan ykkösmutkan tapahtumista.

– Hamilton oli niin keskittynyt La Sourcen ulostuloon, että hän virheellisesti vaihtoi liian pienelle vaihteelle – ykköselle asti – mikä tarkoitti sitä, että hänelle tuli iso sutimispiikki, kun hän painoi kaasua ja yritti korjata sladinsa.

– Tämä hidasti hänen ulostuloaan ja päästi Bottaksen ihan hänen taakseen Eau Rougeen tultaessa. Tilaisuus Kemmel-suoralla oli koko ajan kriittinen, mutta koska Bottas oli niin lähellä Hamiltonia, hän pelasi itsensä ulos, ja hänen piti nostaa jalkaa kaasulta ennen Eau Rougea, Palmer arvioi.

Palmerin mukaan Bottas perääntyi liian myöhään, mikä maksoi hänelle tälle ohituspaikan. Tämä ei ollut suinkaan ensimmäinen kerta tällä kaudella.

– Startti oli koko ajan ratkaiseva hetki Bottakselle päästä edelle, mutta hän oli päättämätön, ylivarovainen ja päästi Hamiltonin marssimaan karkuun, Palmer arvostelee.

– Hän osoitti samanlaista varovaisuutta Britannian GP:n lähdössä, jossa hän perääntyi massiivisesti Hamiltonin sisäpuolelta ykkösmutkassa eikä enää missään kohtaa haastanut voitosta.

– Hamiltonilla on nyt oikea vauhti päällä ja hän tekee kaiken oikein, mutta Bottaksen liioiteltu varovaisuus rengas rengasta vastaan -taisteluissa tekee kuusinkertaisen mestarin elämän paljon helpommaksi kuin se voisi olla, Palmer toruu.

Toisen polven F1-kuski Jolyon Palmer ajoi formula ykkösissä kaksi kautta Renault’n tehdastallin kuljettajana vuosina 2016-17, jolloin Bottas siirtyi Williamsilta Mercedekselle. Vuosien jälkeen hän on toiminut BBC:n ja F1-sarjan oman nettisivuston asiantuntijana.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja