Mainos

Ylitsepääsemätöntä väsymystä? Perhejoulu voi vaikuttaa elimistöön pitkän lentomatkan tavoin

Väsymystä, heikotusta ja punaisia silmiä. Tutkimuksen mukaan perhejoulu vaikuttaa elimistöön samalla tavalla kuin pitkä lentomatka. 

Psykologien mukaan stressi, rajallinen loma-aika ja nukkumistottumusten muuttuminen voivat aiheuttaa elimistöön samanlaisia oireita kuin normaali aikaerorasituskin. Älä siis ole huolissasi, jos tunnet tälläkin hetkellä täydellistä uupumista sukulaisten kanssa vietetyn joulun jäljiltä. Se on täysin normaalia. 

Unenpuutteella pitkäkestoisia seurauksia 

Korkea stressitaso, matkustelu, tiukka aikataulu ja sukulaisten kanssa seurustelu vaikuttavat meihin niin fyysisesti kuin emotionaalisestikin. Arizonalaisen tohtori Adam Friedin mukaan emme useinkaan tiedosta stressiä tai uupumusta ennen kuin vasta joulun jälkeen, jolloin väsymys voikin sitten iskeä kahta kauheammin. 

– Osa ihmisistä haluaa joko tietoisesti tai ei luoda ympärilleen täydellisen lomakokemuksen, Fried kertoo syitä uupumukseen.

Kun stressi laukeaa näin joulun jälkeen, henkilölle voi ilmetä hyvinkin voimakkaita oireita aina henkisestä uupumuksesta fyysisiin kiputiloihin. 

Jos stressin laukeaminen aiheuttaa uupumusta, nukkumistottumusten muuttuminen vaikuttaa niin kehoon kuin mieleenkin.

Punaiset silmät ja ärtymys ovat selviä merkkejä joulukiireiden aiheuttamasta unenpuutteesta. Näiden oireiden lisäksi unenpuutteella voi olla pitkäkestoisempia seurauksia, sillä liian vähäisen unimäärän on tutkittu olevan yhteydessä liikalihavuuteen. 

Ehkä otamme näistä opiksemme ensi joulua ajatellen. 

Jos joulu tuntuu kehossasi vieläkin, poimi videolta vinkit rauhoittumiseen. 

1:10

Lähde: TheSun 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.