Ylipainoisten kuntosali takaa treenirauhan

Näille kuntosaleille ei ole asiaa normaalipainoisilla!

Jos olet halunnut pudottaa painoa, mutta ahdistunut ajatellessasi kaikkia treenattuja lihaskimppuja läheisellä salillasi, et ole yksin. Yhdysvalloissa on nimittäin perustettu kuntosaliketju nimeltä Downsize Fitness. Tälle salille ei pääse rehkimään, ellei ylipainoa ole vähintään kymmenen kiloa. Ketjulla on saleja jo Chicagossa, Las Vegasissa ja Dallasissa. Ketjun salien tarkoituksena on vähentää epävarmuutta, jota ylipainoiset tuntevat menevänsä "normaaleille kuntosaleille".

Painoraja ei kuitenkaan ole salien ainoa erikoisuus, vaan paikoissa ei myöskään ole peilejä, jottei rehkivien ylipainoisten tarvitsisi toljottaa kuvajaistaan seiniltä. Puuttuvien peilien lisäksi yksi paikan erikoisuus on se, että ohikulkijat eivät pääse tuijottamaan sisällä hikoilevia, sillä ikkunat on huurrelasia. Kuntosalilaitteet taas on suunniteltu nimenomaan ylipainoisille.

Kuntosaliketjun perustaja, 39-vuotias Francis Wisniewski tietää itse, millaista ylipainoa on kantaa, sillä hän pudottanut viimeisten parin vuoden aikana likemmäs 30 kiloa elopainostaan.

Lue myös:


AVA

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja