Mainos

Yliopisto-opintoihin ei aikarajaa

Opetusministeriön työryhmä on luopunut ajatuksesta, että yliopisto-opiskelijoiden opinto-oikeus rajattaisiin seitsemään vuoteen.

Yliopisto-opintojen kestoa ei aiota rajata. Yliopistojen uutta tutkintorakennetta valmisteleva opetusministeriön työryhmä harkitsi opinto-oikeuden rajaamista seitsemään vuoteen. Opetusministeriöstä kerrotaan, että ajatuksesta on nyt luovuttu.

Aikaraja-ajatus tuli julkisuuteen viime kuussa, kun tutkintorakenteen uudistuksesta järjestettiin kuulemistilaisuus muun muassa eri etujärjestöille. Työryhmässä oltiin suunnitelmasta jo alun perinkin monta mieltä. Muun muassa Suomen ylioppilaskuntien liitto vastustaa aikarajoja tiukasti. Asian tultua julkisuuteen työryhmän jäseniin on otettu runsaasti yhteyttä myös ulkopuolelta.

Yliopistojen tutkintorakennetta kaavaillaan uudistettavaksi niin, että opiskelijat suorittaisivat ensin kolmivuotisen kandidaatintutkinnon ja sen jälkeen kaksivuotiset maisterinopinnot. Opintojen kulun selkiyttämisen toivotaan jo sinällään vauhdittavan opiskelua. Lisäksi uudistuksessa tarkistetaan tutkintojen mitoitusta, joten jatkossa moniin opintoihin sisältynee nykyistä vähemmän opiskeltavaa. Yliopistot voivat myös itse hätistellä liian hitaita opiskelijoita.

Esimerkiksi Helsingin yliopistossa on jo käytössä passiivirekisteri, johon opinnoissaan etenemättömät opiskelijat siirretään. He voivat jatkaa opintojaan normaalisti vasta esitettyään suunnitelman opintojensa loppuunsaattamisesta. Henkilökohtaisesta opintosuunnitelmasta sovitaan ja sitä seurataan yhdessä opettajien kanssa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.