Mainos

Ylikonstaapeli: "Älä pilaa lomaasi tällä"

Kesä työllistää liikkuvaa poliisia tavalliseen tapaan. Teiden kuivuessa ja kelien parantuessa ihmiset lähtevät liikkeelle, jolloin etenkin nopeudet nousevat ja rattijuoppojen määrä lisääntyy.

Liikkuvan poliisin viestintäpäällikkö ja ylikonstaapeli Jussi Pohjonen muistuttaa kesäaikaan teillä liikkuvia ennakoinnin merkityksestä ja reitin suunnittelusta.

– Spontaanisuus on tietyllä lailla hyvä asia, kun matkaillaan eikä tehdä sitä aikataulun mukaan, mutta nyt kesällä paikalliset ja alueelliset ruuhkat yllättävät. Siellä missä tavallisesti ei liiku ketään ja liikenne sujuu hyvin, saattaakin olla meneillään joku suuri yleisötapahtuma, Pohjonen sanoo.

Esimerkiksi vanhoillislestadiolaisten Suviseuroilla vieraili viime viikonloppuna noin 80 000 kävijää. Tänä vuonna Suviseurat pidettiin Pudasjärvellä, Pohjois-Pohjanmaalla.

– Ei kenenkään kannata lomaansa pilata sillä, että ei ollut varautunut näihin ruuhkiin tai tiennyt näistä asioista, Pohjonen sanoo.

Nämä tapahtumat ruuhkauttavat heinäkuussa

Heinäkuussa järjestetään lukuisia eri festareita ja muita yleisötapahtumia eri puolilla Suomea. Oheiseen listaan on poimittu suurimpien tapahtumien ajankohtia ja paikkoja, joissa kannattaa varautua ruuhkiin.

5.–6.7. Summer Up, Lahti

5.–7.7. Ruisrock, Turku

5.7.–3.8. Savonlinnan Oopperajuhlat, Savonlinna

10.–13.7. Tangomarkkinat, Seinäjoki

13.–15.7. Ilosaarirock, Joensuu

13.–21.7. Pori Jazz, Pori

17.–20.7. Tammerfest, Tampere

25.–28.7. Kotkan Meripäivät, Kotka.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.