Mainos

Ylikiimingin kaksoissurman takana mustasukkaisuusdraama?

Surmista epäilty saatiin myöhemmin kiinni. Hän ei tehnyt kiinniotettaessa vastarintaa. Alustavassa puhuttelussa mies on myöntänyt surmat.

Ylikiiminkiläinen mies ja nainen on ammuttu kuoliaiksi Ylikiimingissä Pohjois-Pohjanmaalla iltapäivällä. Poliisi otti rikoksista epäiltynä kiinni paikkakuntalaisen vuonna 1957 syntyneen miehen.

Poliisin mukaan surmista epäilty on naisen entinen aviomies, joten syynä tekoihin saattoi olla mustasukkaisuus.

Haukiputaan poliisi sai tiedon surmista kello 13. Poliisipäällikkö Arto Karnaranta Haukiputaan poliisista kertoo, että uhrit löytyivät lakkautetun Juopulin koulun luokkahuoneesta. Surmattu nainen oli syntynyt vuonna 1962. Mies oli häntä vuotta nuorempi.

Karnarannan mukaan koululla pidetään kerhoja ja kansalaisopiston kursseja. Uhrit olivat ilmeisesti olleet valmistelemassa tulevaa kerhotoimintaa.

- Pitkällä ampuma-aseella aseistautunut mies tunkeutui koulun sisätiloihin lukitsemattomasta ulko-ovesta ja surmasi uhrit ampumalla heidät, Karnaranta selvittää tiedotteessaan.

Toisin kuin poliisi ensitiedoissaan kertoi, surmatyöt eivät tapahtuneet koululla sijaitsevassa yksityisasunnossa. Poliisi korostaa, että asunnolla tai siinä asuvilla henkilöillä ei ole mitään tekemistä surmien kanssa.

Koulun sisätiloissa oli tapahtuma-aikaan ulkopaikkakuntalainen nainen, joka pääsi pakenemaan paikalta. Hän meni lähitaloon ja ilmoitti veriteosta hätäkeskukseen.

- Nainen ei loukkaantunut tilanteessa, mutta oli luonnollisesti hyvin järkyttynyt tapahtuneesta, Karnaranta kuvailee.

Epäilty löytyi kesämökiltä

Surmista epäilty pakeni rikospaikalta omalla autollaan, joka löytyi myöhemmin Ylikiimingin Niemikylästä metsäautotieltä. Epäilty tavoitettiin auton löytöpaikan läheisyydessä sijaitsevalta kesämökiltään noin kello 16.45.

Karnarannan mukaan mies oli humalassa. Hän ei tehnyt kiinniotettaessa vastarintaa. Miehellä ei ollut tuolloin ampuma-asetta hallussaan, mutta poliisi löysi sen mökin ulkopuolelta.

Epäillyn etsintöihin osallistui kymmenkunta poliisipartiota ja rajavartiolaitoksen helikopteri.

Alustavassa puhuttelussa heti kiinnioton jälkeen mies myönsi tehneensä surmat. Mies on kiinniotettuna Oulun poliisilaitoksella. Hänen kuulustelunsa aloitetaan huomenna.

Surmien motiivista ei ole vielä tarkkaa tietoa. Karnarannan mukaan surmattu nainen ja teosta epäilty mies ovat olleet naimisissa mutta sittemmin eronneet. Yhtenä tutkintalinjana motiivin osalta onkin mahdollinen mustasukkaisuus.

Surmista epäillyn miehen vangitsemisvaatimus on jätettävä viimeistään maanantaina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.