Mainos

Yli miljardi ihmistä näkee nälkää

Maailmanlaajuinen talouskriisi on nostanut nälkää näkevien määrän yli miljardiin. YK kertoo, että maailmassa 1,02 miljardia ihmistä kärsii nälästä. Tilanne on pahin sitten 1970-luvun alun.

Eniten nälästä kärsiviä on Aasian ja Tyynenmeren alueella (642 miljoonaa) ja Saharan eteläpuolisessa Afrikassa (265 miljoonaa). Myös kehittyneissä maissa noin 15 miljoonaa ihmistä näkee nälkää.

Talouskriisi ja samanaikainen ruokakriisi ovat nostaneet ruuan hintaa köyhissä maissa samalla kun kehitysapu, kehitysmaihin tehtävät sijoitukset sekä sukulaisten rahalähetykset ulkomailta ovat vähentyneet.

- Maailman johtajat ovat vastanneet voimakkaasti talouskriisin ja onnistuneet laittamaan liikkeelle miljardeja dollareita lyhyessä ajassa. Samanlaista vahvaa toimintaa tarvitaan nälän ja köyhyyden vastaisessa taistelussa, sanoo elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO:n johtaja Jacques Diouf.

- Meillä on taloudelliset ja teknologiset keinot hävittää nälkä. Mikä puuttuu, on vahvempi poliittinen tahto.

Nälkä on uhka myös yhteiskuntien vakaudelle. Vuodesta 2007 lähtien ruuan korkeaa hintaa vastaan on mellakoitu yli 60 maassa.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.