Mainos

Yli 40 siviiliä kuollut uusissa taisteluissa Darfurissa

Ainakin 40 siviiliä on saanut surmansa ja noin 12 000 muuta on joutunut pakenemaan kodeistaan tuoreita levottomuuksia Darfurissa Sudanissa, kertovat avustustyöntekijät ja ihmisoikeusjärjestöt.

Tarkkoja yksityiskohtia tapahtumista ja uhrien määrästä ei ole, sillä avustusjärjestöillä ei ole pääsyä Muhagiriyan alueelle Etelä-Darfurissa.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun arabitaistelijat hyökkäsivät sudanilaisten kyliin aiemmin lokakuussa varastaen kyläläisten karjaa. Erään avustustyöntekijän mukaan ainakin 15 kylään hyökättiin ja ne poltettiin maan tasalle.

Tuoreet levottomuudet Darfurissa uhkaavat ponnisteluja lopettaa selkkaus, joka kansainvälisten asiantuntijoiden mukaan on vaatinut jo 200 000 ihmisen hengen ja pakottanut 2,5 miljoonaa ihmistä pakenemaan kodeistaan.

Hallituksen ja sitä vastustavien sissien välisinä yhteenottoina vuonna 2003 alkanut konflikti on nyt laajentunut "kaikkea kaikille" -tyyppiseksi kriisiksi, jossa kapinalliset, sissit, hallituksen joukot ja eri heimot taistelevat keskenään kaikesta vallasta energiaan ja karjaan asti.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.