Mainos

Yli 300 romanipakolaista Suomeen

Yli kolmesataa Slovakian romania on hakenut turvapaikkaa Suomesta juhannuksen aikana. Osa heistä saapui maahamme vielä tänään. Tilanne yllätti sekä työministeriön erikoissuunnittelijan Veikko Pyykkösen että Alavuden vastaanottokeskuksen, minne yli puolet romaneista on sijoitettu. Loput turvapaikanhakijat on sijoitettu vastaanottokeskuksiin ympäri maata.

-Hakijoiden määrä oli meille yllätys. Saimme torstaina tietää, että turvapaikanhakijoita saapuu ja perjantaina ensimmäiset jo tulivat, Pyykkönen kertoo.

Alavuden vastaanottokeskus piti avata vasta heinäkuun alussa, mutta akuutin tilanteen takia se otettiin käyttöön perjantaina.
-Töissä oli pari ohjaajaa ja SPR:n vapaaehtoiset muonittivat tulijat. Normaaliin toimintaan yritettiin päästä käsiksi tänään, kertoo Alavuden vastaanottokeskuksen johtaja Kirsti Isokoski.

Turvapaikanhakijat ovat tulleet Suomeen lentokoneilla Prahasta ja Budapestista. Pyykkösen mukaan heitä ei ole vielä päästy haastattelemaan ja kartoittamaan heidän tilannettaan. Aiemmin tänä vuonna Slovakiasta on saapunut Suomeen noin 500 turvapaikanhakijaa.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.