Mainos

Yli 200 ääntä hukkui sähköisessä äänestyksessä

Vuoden 2008 kunnallisvaaleissa saattoi ensi kertaa kokeilla sähköistä äänestystä. Sähköinen äänestys ei kuitenkaan sujunut ongelmitta: jälkitarkastuksessa on käynyt ilmi, että noin 200 äänestystä on keskeytynyt erehdyksessä

Äänioikeusrekisteriin on kirjautunut yhteensä 232 sellaista tapausta, joissa sähköinen äänestys oli aloitettu, mutta joka oli sitten jostain syystä keskeytynyt. Äänestys ei näissä tapauksissa kirjautunut sähköiseen vaaliuurnaan, eivätkä kyseiset äänestäjät ole myöskään siirtyneet lippuäänestykseen ja ääni on siten jäänyt antamatta. Tapauksista 122 on ollut Vihdissä, 61 Kauniaisissa ja 49 Karkkilassa.

Sähköisessä äänestysjärjestelmässä on haluttu säilyttää äänestäjän mahdollisuus keskeyttää äänestys esimerkiksi lippuäänestyksen käyttöön siirtymiseksi. Järjestelmän testauksessa ei kuitenkaan käynyt ilmi, että äänestyksen voisi keskeyttää erehdyksessä.

Pääosin kokeilusta tähän mennessä saatu palaute on ollut kuitenkin myönteistä. Sähköistä äänestystä kokeiltiin kaikkiaan kolmessa kunnassa: Karkkilassa Kauniaisissa ja Vihdissä. Kokeilussa annettiin yhteensä 12 234 sähköistä ääntä. Niistä 2 165 annettiin Karkkilassa, 2 982 Kauniaisissa ja 7 087 Vihdissä. Yhteensä ääniä annettiin Karkkilassa 4 251, Kauniaisissa 4 843 ja Vihdissä 11 979.

Lue lisää:

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.