Ylennyksen saanut F1-kuski suorapuheisena vaikeista vuosistaan – "Ei ollut mitään syytä pitää minua"

Red BullillaPierre Gaslyn korvannut Alexander Albonin tie F1-sarjan kärkipään tallin ohjaksiin ei ole ollut se kaikista ruusuisin, mutta 23-vuotias thaimaalaiskuski on noussut vaikeuksien kautta huipulle.

Albon kuului vuonna 2012 Red Bullin nuorten kuljettajien kehitysohjelmaan, mutta Red Bull -pomo Helmut Marko pudotti nuorukaisen ohjelmasta katastrofaalisen kehnon kauden jälkeen samana vuonna. Red Bullin ja Albonin tiet kuitenkin kohtasivat jälleen, kun Albon debytoi F1-radoilla Toro Rosson ohjaamossa tällä kaudella.

Nyt seitsemän vuotta Albonin uran yhden suurimman takaiskun jälkeen Albon istahtaa ensimmäistä kertaa Red Bullin ohjaamoon ensi viikonloppuna Belgian osakilpailussa. Albon ei kanna kaunaa useiden vuosien takaisesta kohtalostaan.

– En ajanut hyvin silloin. Heillä ei ollut mitään syytä pitää minua mukana, joten ei ole yhtään kaunoja, Albon toteaa F1:n verkkosivuilla.

Alkukaudella Max Verstappenin tallikaverina ajanut Pierre Gasly ei onnistunut Red Bullilla tarpeeksi hyvin, mikä avasi Albonille ainutlaatuisen mahdollisuuden nousta sisartalli Toro Rossolta emotalliin jopa kesken kisakauden. Ylennys on tullut monille F1-faneille suurena yllätyksenä.

– On mukavaa, että olen yllättänyt monet. Tavallaan toivon, että se ei olisi yllätys, mutta on mukavaa, kun ihmiset ovat iloisia, miten asiat etenevät, Albon iloitsee.

Lue myös:

    Uusimmat