F1-kuski harmittelee sarjan arpapeliä: "Hyville kuljettajille ei riitä hyviä autoja"

Toisen polven rattimies Carlos Sainz jr. arvostelee Autosportin tuoreessa haastattelussa formula ykkösten MM-sarjaa arpapeliksi. Sarjan parhaat kuljettajat pääsevät yleensä parhaisiin autoihin, mutta osa huippukuskeista jää vaille kunnollista näytönpaikkaa.

–  F1-sarjaan ennustellaan lähivuosiksi Max Verstappenin ja Charles Leclercin kaksinkamppailua maailmanmestaruuksista. Paljon on kuitenkin kiinni siitä, satutko olemaan oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Jos Verstappen onnistuu tässä, hän voittaa useita mestaruuksia. Jos ei, hän ei voita mestaruutta koskaan, Sainz todisteli.

–  Tämä on tällä hetkellä valitettava tosiasia.

MM-sarjaa hallitsevat Mercedes, Ferrari ja Red Bull. Muilla ei ole asiaa kärkikamppailuun edes yksittäisissä osakilpailuissa. Tähän on luvassa muutos vuoden 2021 sääntömuutosten ansiosta.

–  F1-autot muuttuvat kovasti vuodeksi 2021 ja se voi mullistaa voimasuhteet, Sainz toivoi.

McLaren on nousussa

Sainz ajaa takavuosien mahtitallissa McLarenilla, joka on muokannut rajusti organisaatiotaan ja parantanut korskeasti vauhtiaan yhteistyössä Renault'n kanssa. Sainz toivoo, että talli ponnistaa sääntömuutosten murroksessa takaisin huipulle.

–  Tällä hetkellä sarjassa ei riitä hyville kuljettajille hyviä autoja. Tilanne on turhauttava, koska tulokset eivät ole nyt kiinni ajajasta, Sainz kertoi.

Ensi kauden jälkeen otetaan käyttöön sääntöjä, joilla pyritään tasoittamaan tallien välisiä voimasuhteita. Säännöillä pyritään edistämään myös lajin kilpailullisuutta, jotta kisoissa nähtäisiin enemmän ohituksia.

Sainz on kuluvan kauden MM-sarjassa seitsemäntenä parhaana kolmen kärkitallin ulkopuolisena kuljettajana. Alfa Romeon Kimi Räikkönen on tässä keskikastin kamppailussa toisena.


Lue myös:

    Uusimmat